Viktoriáni v sobotu sehrají další z dlouhé řady soutěžních utkání. Tentokrát úřadující mistři zajíždějí na sever Čech, kde od 16 hodin vyzvou Slovan Liberec.

„V Liberci nás nečeká nic jednoduchého, zápasy teď jdou rychle po sobě a Slovan je těžký soupeř. Teď přivezl čtyři body ze dvou venkovních zápasů hraných na Moravě, což je určitě úspěch. Hrají trochu jinak než v minulé sezóně, daří se jim a mají hned několik zajímavých hráčů. My jsme proti Slovácku jsme byli produktivní, měli jsme velký důraz a kvalitu v zakončení, takže to si určitě budeme chtít vzít společně s organizovanou hrou do dalšího zápasu,“ říká 47letý asistent trenéra.

Ve středečním duelu se Slováckem si svůj debut v červenomodrém dresu odbyl Adam Vlkanova a podal výborný výkon, který korunoval asistencí na první branku Viktorie. „Adam si tím určitě řekl o místo. Čeká nás hodně zápasů a máme hned několik zraněných hráčů, k dispozici nejsou Kopic, Kliment, Kalvach a Řezník, takže základní jedenáctka může vypadat jakkoliv,“ uvedl autor 75 ligových branek.

Věčným tématem posledních týdnů je extrémní náročnost programu Západočechů. „V tréninku toho už moc neuděláme, hrajeme skoro jen zápasy, což není pro nové hráče vůbec jednoduché. Naše příprava nyní převážně spočívá ve videorozborech, individuálních pohovorech s hráči, ukazování věcí, které od nich čekáme a tak podobně,“ uzavřela klubová legenda.