Před prvním zápasem play off Evropské konferenční ligy proti Tobol Kostanay odpovídali na otázky novinářů hlavní trenér Miroslav Koubek a kapitán LukᚠHejda.

Lukáši, jaké jsou vaše první dojmy z Kazachstánu?

Jsem tu poprvé. Zatím jsme toho moc neviděli. Přiletěli jsme za tmy. Hlavně jsme sem přijeli hrát fotbal a udělat dobrý výsledek. Soustředíme se čistě na fotbal a nic jiného neřešíme.

Jak se srovnáváte s časovým posunem?

Musím zaklepat, ale zatím je vše v pohodě. Řídíme se podle našeho času jako bychom byli doma. Zatím s ničím nebyl problém. Vše v pořádku.

Terén může být podmáčený. Jste i na tohle připravení?

Musíme být připravení na všechno. Je to play off Evropské konferenční ligy. Určitě nás čeká boj. Jestli bude hřiště takové, nebo makové, to už je úplně jedno. Přijeli jsme uhrát dobrý výsledek a cílem je jednoznačně postup.

Co zatím o soupeři víte?

Mají šikovné hráče směrem dopředu. Útočná čtveřice je velmi pohyblivá. Jsou šikovní na balonu a na to si musíme dát zejména pozor. Jako celek vypadají velice kompaktně, takže určitě nás nečeká nic lehkého.

V týmu jste jeden z nejzkušenějších hráčů. Dáváte rady v kabině mladším hráčům?

S mladšími hráči se o tom samozřejmě bavíme. Vedle sebe mám v obraně hodně mladé kluky, takže spolu hodně komunikujeme. Zatím musím říct, že to funguje. Cíl v Plzni je vždycky hrát evropské poháry. To se nezměnilo a my to chceme naplnit.

Pane trenére, jakým soupeřem bude Tobol Kostanay?

Dobře víme, že se potkáváme s velice kvalitním soupeřem, který prošel už třemi předkoly. Porazil Honku, Basilej a Derry City. To svědčí o tom, že Tobol Kostanay je opravdu dobré mužstvo. Plně ho respektujeme a jejich silnými stránkami je technika, organizace. V každém okamžiku vědí, co mají hrát.

Dá se nazvat postup Tobolu jako překvapení?

Nenazýval bych postup překvapením. Spíše celkem očekávaný potvrzením zvyšující se úrovně kazašských klubů.

Jaké utkání očekáváte?

Víme, že když prošel soupeř až sem, tak bude chtít udělat i poslední krok. My máme ten stejný cíl, takže to bude zápas dvou velice motivovaných soupeřů, kteří budou hrát na sto procent a tím pádem se dá očekávat velice intenzivní utkání ve vysokém tempu a velice bojovné utkání.

Fotogalerie