Hned jak vstoupil do Doosan Areny, pohltilo ho to. A už se nemůže dočkat, až poprvé vyběhne na trávník ve viktoriánském dresu. „Už se těším na fanoušky, pro úspěch týmu udělám maximum,“ má jasno čerstvá posila Viktorky

Jaké je pro tebe nosit dres Viktorky?

Za posledních deset let, co sleduju první ligu pořádně, tak je to jeden z největších klubů, udělal strašně moc úspěchů. Takže to na mě dolehlo, už když jsem vstoupil na recepci. Pak jsem se díval z konferenční místnosti a prohlížel jsem si stadion. Je velký, krásný. Dýchne na mě prostě atmosféra klubu, který ví, za čím si jde. A doufám, že si za tím půjdeme společně a moc se těším, až budu moc vyběhnout na hřiště.

Navíc Doosan Arena bývá na zápasy velmi slušně zaplněná…

Na to se moc těším! Když jsem tady hrál poslední zápas, který jsme tedy prohráli, tak byla výborná atmosféra. Takže na setkání s viktoriánskýma fanouškama se opravdu těším.

Navíc nás v březnu čeká osmifinále Konferenční ligy. Jaká je to pro tebe výzva?

Já jsem evropské poháry nikdy nehrál, takže natěšení tady je. A sám jsem zvědavý, jaký to bude.

Už jsi pošilhával po možných soupeřích?

Trochu po očku jsem se díval, vlastně celou tu cestu základní skupinou jsem sledoval, jak to kluci odehráli. Klobouk dolů, jak se povedlo odehrát celou základní skupinu bez porážky. Asi bych si přál, abychom dostali tým, který je hratelný a mohli postoupit ještě dál.

Koho znᚠz kabiny?

Hranyho a Cadua znám z Pardubic. Šulcíka z repre.

Ptal ses jich dopředu, jaké to u nás je?

To úplně ne, všechno bylo rychlé, nechtěl jsem to úplně vypouštět ven, než se všechno uzavřelo. Ale s Caduem jsme si občas napsali, co a jak. Teď bude dost času, aby mi tady všechno ukázali a vysvětlili, co a jak.

Jak by ses sám popsal, jaký jsi typ hráče?

Asi emotivní hráč. Snažím se na hřišti nic nevypustit a pro ten klub, pro kabinu, udělat maximum. Vždycky jsem to měl založené na týmovosti, to je pro mě nejvíc.

Na první den tě tady doprovodila i rodina. Co tvému angažmá ve Viktorce říkají?

Jsou nadšení! Hned jak jsem jim řekl, že tahle možnost existuje, tak měli radost. Jsou nadšení stejně jako já a byli moc rádi, když se se mnou mohli na stadionu vyfotit. Rodina za mnou vždy stojí.

Takže máme hned o deset fanoušků na každý zápas více?

(směje se) Minimálně o deset jo.