Náročnou část přípravy mají viktoriáni za sebou, ještě je však čeká jedno španělské soustředění. Trenér Roman Pivarník si prozatím přístup hráčů i celkovou přípravu velmi chválí a očekává, že se mu podaří odstranit únavu, s níž se někteří hráči potýkají.

První španělské soustředění se dle trenérových slov vydařilo, a to i navzdory nepřízni počasí. „Nebyla to až taková komplikace, protože jsme i přesto dokázali trénovat na trávě,“ vysvětluje kouč. „Ovlivnilo nás to akorát v tom, že kromě únavy pracovali hráči i s nepříjemným počasím, což na psychiku není příjemné. Také jsme lehce museli změnit skladbu tréninků,“ říká Pivarník.

Zimní přípravu si ale nemůže vynachválit. „Celkově to hodnotím hodně pozitivně. Dokázali jsme zvládnotu náročný blok přípravy a hráči k tomu přistupovali velmi dobře. Všichni poctivě makají, mnohdy si i přidávají,“ hlásí spokojený lodivod Viktorie Plzeň. „Musíme se ale ještě dostat z únavy. To bude nᚠúkol ve Španělsku,“ prozradil směrem k druhému soustředění, na které Plzeňané odletí v úterý.

Bydlet budou v Benidormu a čeká je celkem čtveřice přátelských zápasů. „Chceme hodně zapracovat na herních prvcích. Už jsme sami začali trénovat více s míčem, ale v o něco menší intenzitě, aby se hráči dostali z té únavy,“ nastínil náplň tréninků Roman Pivarník. „Ve Španělsku se budeme chtít nachystat tak, abychom byli připravení na ligu,“ předesílá.

Pochvaluje si také zdravotní stav kádru. „Musím to ale zaklepat. Zatím se nám to vyhýbá, občas někoho chytne třeba viróza, ale jinak má každý hráč odtrénováno přes 90 %,“ pochvaluje si. „Tedy samozřejmě s výjimkou dlouhodobě zraněných,“ naráží například na Martina Chriena, který se zranil v přátelském utkání s Ústím nad Labem, nebo na stopera Jana Baránka, jehož trápí koleno.

Chystá trenér nějaké změny v taktice? „Co se týká rozestavení, tak nic převratného neplánujeme. Skladba mužstva nám sedí a krajní hráče máme kvalitní, takže zůstaneme věrní tomu, co hrajeme,“ uzavírá rozhovor.