Ve čtvrtek 24. listopadu 2016 odehraje FC Viktoria Plzeň další zápas v rámci základní skupiny Evropské ligy. Od 21:05 se utká na Stadio Olimpico s AS Řím, které je v tabulce na prvním místě.

„Hráli jsme už se všemi týmy a AS Řím je z nich určitě nejlepší. Nám se ale doma proti nim povedlo odehrát nᚠnejlepší zápas v Evropské lize a pokusíme se ho zopakovat,“ říká trenér Roman Pivarník.

AS Řím je velkým favoritem zápasu, ale viktoriáni nic nevzdávají a pomýšlí na bodový zisk. „Určitě nejedeme jen do tepla, Evropská liga pro nás nekončí a stále myslíme na postup. Skupina je vyrovnaná a nic nebalíme. Soupeř má v italské lize hodně nabitý program a může nás samozřejmě podcenit. Navíc mohou šetřit nějaké opory, protože mají postup skoro jistý. K tomu ale my musíme přidat výkon na hranici možností, plný pohybu, agresivity a obětování,“ zamýšlí se kouč Plzně.

První vzájemný souboj v Plzni skončil remízou 1:1, před svými fanoušky ale bude AS mnohem silnější. „Dávají hodně balonů za obranu, tím se prezentují a je to atraktivní fotbal. Stačí nepohlídat jednu přihrávku a už vám jde útočník sám na branku. U nás se nám to podařilo pohlídat a musíme se přichystat i tentokrát. Tady je navíc poženou jejich fanoušci,“ popisuje Pivarník.

Viktorii patří v tabulce poslední místo, ale na druhou Austrii Vídeň, se kterou bude hrát 8. prosince doma poslední zápas, ztrácí jen 2 body. „Před zápasem je to tak, že nám hodně napoví i souboj Austrie s Astrou. Pokud by zápas skončil remízou a nám by stačila výhra v posledním utkání. To jsou kdyby, a na to se nehraje a ani nechceme hrát. AS Řím chceme potrápit a obrat ho o body, ale víme, jakou mají sílu,“ uzavírá trenér Roman Pivarník.

Fotogalerie