31. 3. 2019    Zápas

Útočné duo Beauguel–Chorý rozhodlo o vítězství Viktorie nad Bohemians

FC Viktoria Plzeň
7. Beauguel
11. Beauguel
85. Chorý

26. kolo / Neděle 31. 3. 2019, 17:30 / Doosan Arena

26. kolo / Neděle 31. 3. 2019, 17:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

3:2

(2:0)

Bohemians Praha 1905

63. Hůlka
73. Jindřišek

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Řezník, Hubník, Brabec, Limberský – Hořava, Hrošovský – Kopic (66. Petržela), Čermák (81. Pačinda), Kovařík – Beauguel (50. Chorý)

Bohemians Praha 1905

Fryšták – Bederka, Hůlka, Pokorný – Záviška (40. Dostál), Levin, Jindřišek (85. Nečas), Schumacher – Reiter, Puškáč (56. Júsuf), Vaníček

statistiky

Branky: 7. Beauguel, 11. Beauguel, 85. Chorý – 63. Hůlka, 73. Jindřišek, Rozhodčí: Berka – Kotalík, Melichar.

Diváci: 9362

Reprezentační pauza skončila a na Viktorii čekal v neděli odpoledne další ligový duel. Západočeši tentokráte na své půdě přivítali Bohemians 1905 a fanoušci v Doosan Areně se rozhodně nenudili. Červenomodří sice po dvou gólech Jeana-Davida Beauguela vedli o poločase dvoubrankovým rozdílem, jenže klokani během deseti minut dokázali ztrátu dohnat. O vítězství nakonec rozhodl TomᚠChorý v 86. minutě.

Vydařený vstup do zápasu dokázali viktoriáni brzy vyjádřit i gólově. Jean-David Beauguel byl už v sedmé minutě na konci povedené akce, kdy z bezprostřední blízkosti doklepával míč do odkryté branky po Řezníkově asistenci napříč šestnáctkou. Už o čtyři minuty později se navíc francouzský útočník prosadil podruhé, tentokráte pohotovou střelou levačkou po přihrávce Kopice.

Hosté měli dobrou šanci ke srovnání v pětatřicáté minutě, kdy rozhodčí Berka po přezkoumání situace v plzeňském pokutovém území nařídil penaltu po ruce Jakuba Brabce, kapitán Bohemky Jindřišek ale branku netrefil. Vzápětí byl blízko hattricku Beauguel, jeho další zakončení na malém vápně ale tentokrát dokázali hostující obránci zablokovat.

Krátce před pauzou si vytvořil dobrou šanci Řezník, který se ve vápně natlačil tělem před obráce a z otočky pálil na Fryštáka. Ten ale vytáhl výborný zákrok a balon dokázal vykopnout.

Hosté měli další velkou šanci zhruba po hodině hry, když se uvolnil do samostatného úniku Reiter. Proti němu ale výborně vyběhl Aleš Hruška a skvělým zákrokem uhájil dvougólové vedení. Bohužel však ne na dlouho. Po rohovém kopu v 63. minutě se prosadil LukᚠHůlka, který zůstal osamocený na zadní tyči a z ostrého úhlu se mu podařilo Hrušku přehodit.

O deset minut později pak odčinil své zaváhání z první půle Jindřišek, který zakončoval ve vápně rychlou akci klokanů a vyrovnal na 2:2. Bohemians mohli následně otočit skóre při rychlém přečíslení, které zakončoval do odkryté brány Levin, Radim Řezník ale dokázal fantastickým zákrokem balon na poslední chvíli vyrazit!

Povzbuzeni vlastními příznivci se viktoriáni vydali dopředu získat zpět ztracené vedení. Blízko byl už střídající Pačinda, který hlavičkou po rohu trefil brankovou konstrukci. O chvíli později už ale mohli plzeňští fanoušci slavit. Po výborné přihrávce do vápna prostřelil Fryštáka TomᚠChorý a tentokrát už těsný náskok červenomodří uhájili.

Související články