Viktoriány čeká poslední zápas v letošní skupině Ligy mistrů, na západ Čech přicestuje slavná Barcelona. S jakým cílem půjdou červenomodří do závěrečného duelu na evropské scéně? I na to se ptali novináři Lukáše Hejdy a Michala Bílka na tiskové konferenci.

„Hrajeme doma, je to poslední a zároveň velký zápas. Nikdo nechce skončit s nula body ve skupině. Musíme se vyvarovat chyb vzadu. Věřím v dobrý výsledek,“ říká kapitán týmu LukᚠHejda. „Nestraší nás další příděl, ale je to těžké čelit takovým hráčům, kteří hrají v šílené rychlosti. Budeme se zase snažit odevzdat maximum na hřišti,“ doplňuje.

„Očekávám velmi těžké a složité utkání, protože kvalita Barcelony je obrovská. Je to poslední zápas ve skupině a uděláme maximum pro to, aby pro nás byl výsledek přijatelný,“ slibuje hlavní trenér Michal Bílek.

V Doosan Areně se fanoušci dočkají jednoho z nejslavnějších fotbalových klubů na světě, avšak bez své největší hvězdy Roberta Lewandowského. „Nevadí mi, že tu není, na Camp Nou jsem si ho užil až až. Věřím, že naši fanoušci ho ale chtěli vidět, tak pro ně je to mínus. Mně ale chybět nebude,“ usmívá se LukᚠHejda.

„I když se jedná o výjimečného hráče s obrovskou kvalitou, tak si nemyslím, že Barcelona bude slabší. Když se podíváte na všechna jejich jména, tak je to neskutečně nabité. Určitě si ale myslím, že pro fanoušky je to škoda, stoprocentně by ho v Plzni chtěli vidět,“ myslí si Michal Bílek.

Blaugranas už mají jistý sestup do jarní fáze Evropské ligy. „Nemyslím si, že by k tomu Barcelona přistoupila lehkovážně, pořád je to Liga mistrů. Určitě nás čeká těžká dřina,“ má jasno dlouholetý stoper FCVP. „Soupeři budou chybět nějací hráči, ale ani tak nebude slabší. Mají kvalitu na všech postech,“ souhlasí kouč Plzně.

Viktoriáni by chtěli navázat na druhý poločas domácího zápasu s Bayernem Mnichov, kdy vstřelili dvě branky. „Ten se líbil všem!“ uvědomuje si Hejda. „Chceme dosáhnout dobrého výsledku, k tomu je potřeba, abychom hráli aktivně s cílem dát gól. Víme, že je to poslední utkání a chceme udělat opravdu maximum pro dobrý výsledek,“ slibuje Bílek.

Fotogalerie