Již v sobotu vstoupí Viktoria Plzeň do nové sezony 2023/2024 venkovním duelem v Teplicích, následovat bude čtvrteční domácí premiéra v rámci 2. předkola Evropské konferenční ligy proti FC Drita.

Tým Viktorie se v pátek vrátil z herního kempu v rakouském Westendorfu. V rámci celé přípravy sehráli viktoriáni celkem 6 přípravných zápasů, plus utkání v rámci projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal. Kromě remízy s Hamburkem (3:3) ve všech duelech zvítězili.

Nyní však pozornost všech směřuje jen a pouze ke startu FORTUNA:LIGY, kterým je sobotní duel v Teplicích (15:00). Následně ve čtvrtek sehraje Viktoria úvodní duel 2. předkola Evropské konferenční ligy proti FK Drita. Na tento duel mají permanentkáři vstup zdarma, volný prodej vstupenek již běží. „Věříme, že na první domácí duel nové sezony bude Doosan Arena plná. Na naše fanoušky se těšíme,“ říká za kabinu kapitán týmu LukᚠHejda.

Do nové sezony vstupuje Viktoria s následujícím kádrem:

BRANKÁŘI

13 - Marián Tvrdoň

16 - Martin Jedlička

29 - Dominik Sváček 

36 - Jindřich Staněk 

OBRÁNCI

2 - LukᚠHejda

3 - Robin Hranáč 

4 - Luděk Pernica 

5 - Jan Paluska

14 - Radim Řezník 

21 - Václav Jemelka

24 - Milan Havel 

26 - Filip Čihák

40 - Sampson Dweh

44 - Libor Holík 

ZÁLOŽNÍCI

7 - Jan Sýkora 

10 - Jan Kopic 

12 - Ibrahim Traoré 

18 - Jhon Mosquera 

19 - Roman Květ 

20 - Pavel Bucha

22 - Cadu 

23 - LukᚠKalvach 

31 - Pavel Šulc

33 - Erik Jirka 

88 - Adam Vlkanova 

ÚTOČNÍCI

9 - Jan Kliment

11 - Matěj Vydra

15 - TomᚠChorý 

17 - Rafiu Durosinmi

V kádru je i stoper Sampson Dweh, o jehož angažmá ve Viktorii se nyní jedná na úrovni klubů.

Více o zhodnocení přípravy i cílech pro sezonu promluví dnes odpoledne (14:00) na tiskové konferenci trenér hlavní trenér Miroslav Koubek a kapitán týmu LukᚠHejda. O všem důležitém budeme fanoušky informovat jak prostřednictvím klubového webu, tak našich sociálních sítích.