Trenér kategorie WU18 Ondřej Lokaj po vítězném utkání s Pardubicemi.

Vítězství 3:0 a důležité tři body, jak hodnotíte dnešní výkon?

Věděli jsme, že dneska s Pardubicemi to bude spíš boj o střed hřiště a o soubojích a na to jsme se celý týden připravovali. Bylo důležité, že jsme vstřelili první branku, což nás uklidnilo a mohli jsme hrát v klidu. Z taktických důvodů jsme protočili sestavu, kde jsme chtěli mít zabezpečený střed hřiště, presovat vysoko jejich stoperky a střední záložnici na pozici číslo šest. To se dařilo skvěle. Chtěli jsme také využívat rychlých protiútoků po jejich ztrátách, protože máme nahoře vynikající a rychlé holky, co to dokážou vzít na sebe a rozhodnout. Nabádali jsme holky, aby se nenechaly strhnout hrou soupeře a nedošlo k nakopávání míčů. Chtěli jsme, aby byly trpělivé a věřily, že šance přijdou díky naší hře, a tak se také stalo. První branka padla po dobré akci a další dvě po standardkách, které jsme výborně sehráli. Holky jsme pochválili, protože to zvládly bravurně.

Čtvrtá výhra ze čtyř domácích zápasů, panuje spokojenost?

Je to super že doma, kde se přijdou podívat rodiče a fanoušci, tak vyhráváme. Cítím, že v domácím prostředí si věříme a jsme klidnější, než venku. Venku jsme zatím poztráceli hodně bodů, což nás mrzí, protože některé utkání jsme určitě k nějakému bodu mohli dovést. Za týden hrajeme opět doma, tak věřím, že se nám vítězná vlna prodlouží.

V dnešním zápase se Vám zranily tři hračky, jaká je to komplikace pro zbytek podzimu?

Každé zranění je komplikace a není to nic příjemného. Mrzí mě, že už v poločase jsme museli střídat a řešit první problém s kotníkem. Pak tam přišel opět tvrdý souboj, kde se srazily dvě hráčky, kdy naše dostala loktem do hlavy. U poslední šlo o křeče.  Uvidíme v týdnu, jak na tom holky budou, ukáže se po vyšetření s fyzioterapeutem, ale věřím, že všechny tři budou brzy v pořádku. Z prvních dojmů si nemyslím, že by šlo o dlouhodobou záležitost.

Po dlouhém zranění poprvé nastoupila Natálie Gotthardtová. Jak jsi viděl její výkon?

Gotty s námi trénuje už od léta, kdy se vrátila po operaci kotníku a celou dobu na ní bylo vidět, jak moc chce hrát. Chtělo to čas a pořádně doléčit po operaci a znovu zpevnit ten kotník, aby se zranění nevrátilo. Gotty tam dneska naskočila ve druhém poločase a dostávala se do dobrých příležitostí a ohrožení branky soupeře. Ona je velmi nepříjemná do soubojů a hlavně má výborné postavení před brankou, kdy si dokáže najít správný prostor a soupeřkám pořádně zavařit, což se hned ukázalo. Je to gólová hráčka a jsem přesvědčen, že jí to tam brzy padne a bude pro tým platná. Přeji jí, aby to bylo co nejdříve.

Fantastický výkon předvedla brankářka Žížková, souhlasíte?

Žíža je borec! Celý podzim podává fantastické výkony a tým ví, že když je nejhůř, tak ona nás mezi třemi tyčemi vždy podrží. Dneska ačkoliv měla také menší zranění, tak nás držela a má další čisté konto, což je super. Je dobře nastavená v hlavě a dokáže zachovat klid a ten přenáší i na celý tým. Je to pecka, mít vzadu takovou jistotu, která ještě k tomu hraje fantasticky nohama, takže máme do zakládání hry od branky obrovskou výhodu. Dneska opět obrovská pochvala a je vidět, že ne nadarmo dostala pozvánku do reprezentace na kvalifikaci na mistrovství Evropy.