Bez šestice reprezentantů, zato s novým trenérem Romanem Pivarníkem zahájila plzeňská Viktoria přípravu na novou sezonu. Ve středu dopoledne přivítali trenéři v Doosan Areně početný kádr včetně navrátilců ze soustředění a několika fotbalistů z juniorského týmu Viktorie.

Úvodní tréninková jednotka v Luční ulici trvala přes 90 minut, viktoriáni vedle tradičního protažení a ´baga´ absolvovali také kombinační cvičení i oblíbený fotbálek na závěr. „S prvním tréninkem jsem spokojen. Hráči dorazili v dobré pohodě, úvodní den se odjel v kvalitním tempu a potřebné intenzitě. Již ve čtvrtek čekají na hráče fyzické testy, v dalších dnech budeme pokračovat v tréninkovém procesu. Sobotní dopoledne zpestří utkání proti týmu Kozolup v rámci projektu ´Kopeme za fotbal´,“ nastínil nejbližší program svých svěřenců Roman Pivarník. „Bylo to docela v tempu,“ usmíval se v reakci na první tréninkovou jednotku Milan Petržela, který s již vážnější tváří dodával: „Trenér nám nastínil, že nás čeká poctivá fyzická příprava, ze které budeme v následujících měsících čerpat. Samotný trénink neměl výraznější specifika, ale jsme teprve na začátku. Na tréninky jsme se těšili, pauza byla poměrně dlouhá. Čekají nás náročné týdny, chu nám nechybí.“ 

Přípravu zahájil kompletní kádr včetně navrátilce Marka Bakoše nebo fotbalistů působících v rámci jara na hostováních. Kabina úřadujících šampionů tak opět přivítala třeba Davida Štípka, Egona Vůcha, Tomáše Kučeru nebo Lukáše Stratila. Do tréninku byli přizváni také kluboví mladíci v čele s gólmanem Jakubem Šimanem, obráncem Adamem Čihákem nebo záložníkem Milošem Kratochvílem. V kabině nechyběl ani rekonvalescent Václav Pilař, který absolvoval individuální trénink. 

Úplným nováčkem pak byl srbský obránce Nikola Vukajlovič přicházející z týmu FK Proleter Novi Sad. „Jedná se o mladého fotbalistu, který absolvoval třítýdenní testy s juniorkou a vybojoval si smlouvu. Hráč přichází především s vyhlídkou na budoucnost, letní přípravu nicméně absolvuje s prvním týmem,“ řekl na adresu dvacetiletého talentu generální manažer Viktorie Adolf Šádek. 

Viktoriány čekají v nejbližších dnech vedle fyzických testů především dvoufázové tréninky, první přípravný duel odehrají v sobotu 18. června od 10:15 proti celku Kozolup. Vstup na hřiště v Luční ulici bude pro všechny fanoušky zdarma.

Hráči v první den přípravy FCVP


Brankáři: Petr Bolek, Jakub Šiman, Dominik Sváček
Obránci: Aleš Matějů, Radim Řezník, Jan Baránek, LukᚠHejda, Adam Čihák, Jiří Piroch, Nikola Vukajlovič
Záložníci: Milan Petržela, František Rajtoral, TomᚠHořava, Ondřej Vaněk, Martin Chrien, TomᚠKučera, Jak Kopic, Jan Kovařík, David Štípek, Egon Vůch, Miloš Kratochvíl, Jan Suchan
Útočníci: Marek Bakoš, Jan Holenda, Michael Krmenčík, LukᚠStratil  

Fotogalerie