20. 8. 2016    Zápas

Viktoria doma znovu bez tří bodů, se Zlínem prohrála 0:2

FC Viktoria Plzeň

4. kolo / Sobota 20. 8. 2016, 18:30 / Doosan Arena

4. kolo / Sobota 20. 8. 2016, 18:30
Doosan Arena

FC Viktoria Plzeň

0:2

(0:1)

FC Trinity Zlín

36. Poznar
36. Diop

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Kozáčik – Rajtoral, Baránek, Hubník, Řezník (79. Ďuriš) – Hořava, Kučera – Petržela, Kolář (71. Hromada), Kovařík – Krmenčík (64. Bakoš)

FC Trinity Zlín

Dostál – Kopečný, Jugas, Hájek, Matejov – Vukadinovič (84. Bartolomeu), Živulič, Hnaníček (87. Janíček), Holík – Poznar, Jordan (63. Diop)

statistiky

Branky: 36. Poznar, 74. Diop, ŽK: Kopečný, Hnaníček, Rozhodčí: Nenadál – Nádvorník, Peřina

Diváci: 9327

V sobotu 20. srpna přicestoval do Doosan Areny k zápasu čtvrtého kola ePojisteni.cz ligy Fastav Zlín. Trenér Roman Pivarník zařadil do základní sestavy několik nových tváři oproti poslednímu mistrovskému utkání.

Na krajích obrany dostali příležitost Rajtoral s Řezníkem, uprostřed zálohy zase TomᚠKučera, na hrotu se bil Michael Krmenčík. Už ve druhé minutě se do vápna Viktorie dral Vudadin Vukadinovič, jeho přihrávku ale zblokoval vracející se Baránek. V následujících deseti minutách určovali tempo zápasu viktoriáni, k bezprostřednímu ohrožení Dostálovy branky se ale nedostali. Po třinácti minutách hry vypálil z další šance Zlína Holík, jeho tečovaná střela mezi tři tyče těsně nezapadla. V šestadvacáté minutě si Fastav připsal už třetí šanci. Po nedorozumění v obraně se řítil na Kozáčika osamocený Marko Jordan, slovenský reprezentant dokázal Viktorii podržet a prokázal, že v úvodních kolech si drží vysokou výkonnost. Po pětatřiceti minutách se odhodlal ke střele TomᚠHořava, jeho pokus ale srazila zlínská obrana mimo branku. O několik okamžiků později předvedli hráči Fastavu ukázkový protiútok, kdy se na několik dotyků dostali až do situace tři na jednoho, přesnou střelou do odkryté branky se pak prezentoval hostující kapitán TomᚠPoznar – 0:1. Do konce poločasu pokoušeli štěstí například Kučera s Kolářem, ale ani jeden z jejich pokusů gólem neskončil. Do kabin šli veselejší hosté.

V úvodu druhého poločasu střílel nezvykle pravou nohou Jan Kovařík, míč proletěl těsně kolem pravé tyče. Obléhání zlínské brány vyústilo v další šanci v 51. minutě, kdy po Kovaříkově rohu hlavičkoval nepřesně Baránek. Následně se do zakončení tlačili Kolář, Kovařík nebo Hořava. Trenér Pivarník se rozhodl podpořit ofenzivu střídáním. V 65. minutě poslal na hřiště místo Michaela Krmenčíka Marka Bakoše. Ten se ihned zapojil do hry, když přesně vysunul Koláře, jemuž ale ve střele zabránil gólman Dostál. Z čista jasna se před Kozáčikem zjevil v 69. minutě hostující Holík, odkrytou bránu po Vukadinovičově centru ale netrefil. To o pět minut později se zlínské dílo vydařilo a střídající Dame Diop doklepl míč do prázdné brány – 0:2. V osmasedmdesáté minutě odešel ze hřiště Radim Řezník, jehož na hrací ploše nahradil Michal Ďuriš. Tři minuty do konce poslal přihrávku napříč pokutovým územím Milan Petržela, žádného ze svých spoluhráčů ale nenašel. V úplném závěru zápasu vychytal unikajícího Holíka Kozáčik a udržel tak rozdíl ve skóre na dvou brankách. Stejným výsledkem zápas i skončil a Viktoria tak poprvé v letošním ročníku ePojisteni.cz ligy nebodovala.

Související články