25. 1. 2024    Zápas

Viktoriáni přelstili maďarského mistra. Obrat řídil navrátilec Chorý

FC Viktoria Plzeň
7. Dweh (vl.)

Přátelák / Čtvrtek 25. 1. 2024, 15:30 / La Nucia Football Center

Přátelák / Čtvrtek 25. 1. 2024, 15:30
La Nucia Football Center

Ferencvárosi Torna Club

1:3

(1:0)

FC Viktoria Plzeň

71. Chorý
74. Šulc
90. Kalvach

statistiky

Diváci: 0

Viktoriáni zvládli první utkání na soustředění v Benidormu a maďarský Ferencváros po otočce ve druhém poločase prorazili 3:1.

Začátek utkání vyšel lépe maďarskému mistrovi. V sedmé minutě ho poslal do vedení vlastní brankou Sampson Dweh, který si srazil mezi tyče pokus Brazilce Marquinhose. Ve třinácté minutě měl soupeř další tutovku na noze. Do samostatného úniku se dostal Kristoffer Zachariassen, ale Jedličku lobem nepřekonal.

Ve dvacáté šesté minutě přišel velice nepříjemný střet brankáře Martina Jedličky, a právě Kristoffera Zachariassena, po kterém oba hráči zůstali ležet na trávníku. Po ošetření ale oba dokázali v zápase pokračovat.

První šance viktoriánů přišla v šestatřicáté minutě, kdy to šajtlí zkoušel Honza Kopic. Z bloku těl ale vytěžil jen roh. Ve čtyřicáté čtvrté minutě protáhl střelou z dvaceti metrů Jedličku Loncar. Po prvním poločase vedl maďarský mistr 1:0.

Po šesti minutách druhé půle vystoupal na centr Honzy Kopice TomᚠChorý. Jeho pokus konečky prstů vytáhl brankář Ferensvárose. Z následného rohového kopu si to TomᚠChorý vyzkoušel znovu. Branku tentokrát netrefil.

V šedesáté čtvrté minutě hlavičkoval po centru Šulce Jhon Mosquera. Jeho pokus ale mířil nad. V sedmdesáté minutě se Viktorka dočkala vyrovnání. Jhon Mosquera prostrčila hlavou balon na Tomáše Chorého, který se zachoval jako zkušený mazák. V šestnáctce zachoval klid, obešel obránce a míč zasunul pod padajícím gólmanem.

Čtyři minuty na to dokonal obrat Pavel Šulc, který se za hranicí velkého vápna opřel do balonu a propálil brankáře Ferensvárose k pravé tyči. Těsně před koncem předvedlo duo Šulc Chorý další pěkný ukec, ten ale nakonec dokázal zastavit brankář soupeře. V samotném závěru ještě pečetil vítězství Viktorie LukᚠKalvach, který uklidil balon po rychlém brejku a přihrávce Tomáše Chorého. Viktoriáni dokázali otočit utkání proti Ferencvárosi a úvodní duel soustředění vyhráli 3:1.

×
Dnes v 15:00 | FORTUNA:LIGA 2023/2024
FC Viktoria Plzeň
FK Teplice