Viktoria zvládla utkání 6. kola ePojisteni.cz ligy, když vyhrála na půdě Slovanu Liberec 2:1. Vítěznou branku zápasu dal slovenský střelec Michal Ďuriš.

Slovenský reprezentační útočník se v poslední době stává expertem na Slovan Liberec. Trefil se v posledních třech vzájemných duelech. „Byl to těžký zápas. Výhra se nerodila lehce. Byli jsme velmi efektivní, když jsme ze dvou šancí dali dvě branky. Bylo to ubojované vítězství, ale o to cennější,“ hodnotí utkání Ďuriš.

Viktoria šla do vedení po krásné brance Jakuba Hromady. „Dali jsme rychlou branku, což nás uklidnilo. Liberec se ovšem nevzdal a jsem velmi rád za druhý gól, který nás opět uklidnil. Závěr zápasu už bylo velké drama,“ pokračuje viktoriánský útočník.

Běžela 75. minuta a Jan Kopic po krásné individuální akci našel ve vápně právě Michala Ďuriše a ten rozhodl. „Kopi to udělal skvěle. Já jsem tam šel trošku naslepo, ale vyšlo to a jsem za to velmi rád,“ zakončuje Michal Ďuriš.

Skóre zápasu nádhernou střelou z poza vápna otevřel, v poločase ovšem Jakub Hromada musel střídat. „Bylo to vydřené vítězství. Liberec držel víc míč na svých kopačkách. Dobře jsme bránili nepouštěli jsme je do šancí. Druhý poločas byl hodně o běhání. Nakonec se nám podařilo přidat druhou branku, která rozhodla,“ hodnotí Hromada.

Pro Jakuba Hromadu to byla první trefa v plzeňském dresu. „Určitě mi to velmi těší. Ale je jedno, kdo branky dává, hlavně když se vítězí. Dnes jsme vytěžili z minima maximum, měli jsme tři šance a dali jsme dvě branky. Ale určitě bychom si měli vytvářet víc šancí, na tom musíme zapracovat,“ nehledá jen pozitiva střední záložník.

Letní posila, která prošla i mládežnickými celky Juventusu Turín, vstoupila do plzeňského působení skvěle. „Musím se přiznat, že takový start jsem nečekal. Brzy jsem dostal šanci v základní sestavě, které jsem se chytil. Při trénincích se snažím pracovat nejlíp jak to jde, abych se v ní co nejdéle udržel,“ uzavírá Jakub Hromada. 

Fotogalerie