Tradiční silvestrovský duel staré gardy Viktorie Plzeň nepoznal vítěze. Týmy „Červených“ a „Modrých“ se rozešli nerozhodně 5:5.

Krátce po desáté hodině dopolední vyběhly na hřišti v Luční ulici proti sobě tradiční týmy rozdělené dle dresů klubových barev, tedy „Červení“ a „Modří“. Právě „Modří“ vstoupili do utkání mnohem lépe a ve dvacáté minutě vedli po dvou brankách Václava Hanzlíka a jedné Jaroslava Kovaříka již 3:0. Před pauzou vrátil „Červené“ do hry svým gólem Robert Vágner.

Stejný průběh měl i druhý poločas, po gólech Hanzlíka s Kovaříkem se „Modří“ dostali do čtyřbrankového vedení, pak ale začal velký nápor druhého týmu, který v závěru dokázal srovnat na konečných 5:5. Zásluhu na mohutném finiši měl dvoubrankový Petr Smíšek i nádherné trefy Radka Schweinerta a Petra Vlčka.

„Velmi povedený zápas plný hezkých gólů. Poděkování patří všem, kteří tuto tradici dodržují a i velkému množství fanoušků, kteří na zápas dorazili a připravili oběma týmům pěkné rozloučení s fotbalovým rokem,“ řekl po zápase Miloš Paul, jenž se společně s Ivanem Bicanem starají o zápasy a fungování staré gardy Viktorie Plzeň. „Zároveň bychom chtěli všem příznivcům našeho klubu popřát vše nejlepší a hodně radosti do nového roku,“ dodal Ivan Bican.

Na závěr setkání byly vyhlášeny individuální ocenění. Nejlepší zákrok zápasu předvedl gólman Jiří Hrubý, první branku vstřelil Hanzlík a cenu za nejlepší dirigentskou taktovku získal urostlý Petr Vlček.

Červení – Modří 5:5 (pol. 1:3)

Branky: Smíšek 2, Vágner, Schweinert, Vlček – Hanzlík 3, Kovařík 2

Diváci: 100

Hlavní rozhodčí: Alois Svoboda

Sestavy:

Červení: Filip, Vlček, Novák, Schweinert, Smíšek, Vágner, Velkoborský, Kulhánek, Baxa, Hrubý

Modří: Milota, Šamberger, Hanzlík, Homola, Bárta, Hájovský, Kovařík, Vajgl, Mudra, Ježek

Trenéři: Ivan Bican a Miloš Paul

Čestní hosté: Skála, Forman, Limberský, Košan, Kubata, Rovačič, Zdrha, Kraus, Pleško, Šmídek, Vislaj

Fotogalerie