Po odvolání Romana Pivarníka převzal v neděli ráno jako hlavní kouč plzeňskou Viktorii. „Cítím obrovskou zodpovědnost, ale nové role se nebojím. Cílem i nadále zůstává obhajoba mistrovského titulu,“ říká Zdeněk Bečka.

V neděli po ránu již vedl pozápasový trénink fotbalistů Viktorie Plzeň. V roli hlavního kouče. „Po zápase s Teplicemi se mi samozřejmě nespalo vůbec dobře jako všem viktoriánům. Teď ale musíme udělat tlustou čáru, začít od nuly a řádně se nachystat na zbývající ligové zápasy,“ říká Zdeněk Bečka.

Když jej vedení klubu jmenovalo hlavním koučem, postavil se této výzvě čelem. „Cítím jako svou velkou povinnost v této chvíli Viktorce pomoci a převzít odpovědnost,“ má jasno.

V roli asistenta u hlavního týmu Viktorie bude působit Pavel Horváth. „S Pavlem se známe dlouho, vím, co od něj mohu čekat a v čem mě může podpořit. Proto jsem chtěl, aby byl mým asistentem. Hlavní odpovědnost ale ponesu já a budu mít i poslední slovo, jinak to ani nejde,“ dodává nový kouč.

První utkání v roli hlavního kouče čeká na Zdeňka Bečku již v pátek v Hradci Králové. „Chceme a musíme tento zápas vyhrát. Nic jiného pro nás neexistuje. Cíl se nemění, chceme obhájit mistrovský titul,“ uzavírá Zdeněk Bečka.