8. května se v České republice slaví Den vítězství. Za pačesy uchopily tento den mládežnické celky Viktorie Plzeň, které až na jednu výjimku všechny vyhrály. Dorosty U19 a U17 uspěly nad Duklou, tým U16 přivezl tři body z Kladna. Starší žáci vyhráli v Příbrami.

Dorost U19

Devatenáctka zabrala a na domácím hřišti v Luční ulici porazila Duklu 3:0! Skóre otevřel ve 24. minutě Martin Ruda, ve druhém poločase se po brejkových situacích prosadili Ondřej Pecháček a střídající LukᚠVáclavík. „Jsem rád, že to kluci zvládli, musím je pochválit. V utkání nás podržel brankář Novák, potěšili mě také střídající hráči a mladík Kronus, který si připsal první zkušenost s ligou U19,“ okomentoval duel trenér Pavel Fořt. „Čekají nás zápasy se Spartou a se Slavií, tak doufám, že nás dnešní výhra nakopne,“ dodal kouč. Jeho celé hodnocení najdete v detailu utkání.

FCVP – Dukla 3:0
Branky: 24. Ruda, 50. Pecháček, 65. Václavík

Dorost U18

Jediným týmem, který ve sváteční středu prohrál, byl dorost U18. Po prvním poločase vedlo domácí Kladno 3:0, viktoriáni se ještě nadechovali k obratu, ale snížili pouze na rozdíl jednoho gólu. „První poločas byl naprosto katastrofální. Kluci vůbec nebojovali, přijeli to jen odehrát a dělali v defenzivě obrovské chyby. Po hlasitější domluvě o pauze se výkon zlepšil, ale neodmakali jsme celý zápas, tak si zaslouženě neodvážíme ani bod,“ byl z přístupu zklamaný trenér Jaroslav Kovařík.

Kladno – FCVP 3:2
Branky: 2. Dejčmar, 7. Pospíšil, 26. Pospíšil – 49. Kotěšovec, 90. Popovič

Dorost U17

Z posledních pěti zápasů se počtvrté z výhry může radovat tým U17, tentokráte doma porazil Duklu Praha 3:1. „V prvním poločase jsme podali špatný výkon – byli jsme nepřesní a kazili jednoduché přihrávky. Ve druhém poločase se naše hra zlepšila a zpřesnila, dokázali jsme využít šance a vyhráli 3:1,“ potěšilo trenéra Ondřeje Šimla.

FCVP – Dukla 3:1
Branky: 54. Krátký (pen.), 69. Kortan, 71. Renza – 61. Chalupa

Dorost U16

Šestnáctka vyhrála v Kladně 3:2. Po čtvrt hodině hry vedla o dvě branky, domácí sice ze začátku druhé půle snížili, ale vzápětí se prosadil Prokop a bylo to opět o dva góly. 16 minut před koncem ještě domácí zápas zdramatizovali, ale na více se již nezmohli. „Cenné vítězství, hlavně z hlediska morálky a kondice, jelikož jsme absolvovali pět utkání v deseti dnech. V zápase jsme měli velmi dobré pasáže, hlavně v kombinaci a v počtu šancí. Škoda, že jsme nedali více branek, ale kluci si zaslouží pochvalu,“ řekl trenér Josef Parlásek.

Kladno – FCVP 2:3
Branky: 52. Kukla, 74. Fedorišin – 13. Krůta, 15. Jedlička, 56. Prokop

Žáci U15

Žáci po dvou prohrách vyhráli, v Příbrami uspěli po dvou gólech Kuleho a jedné trefě Seckého 3:0. „Zápas jsme zvládli bez větších problémů, vytvářeli jsme si dostatek šancí a míč jsme měli více v držení. Trápila nás však koncovka. Mohli jsme vyhrát mnohem větším rozdílem, ale hra byla dobrá,“ chválil své svěřence trenér Štěpán Havránek.

Příbram – FCVP 0:3
Branky: 5. Kule, 22. Kule, 47. Secký

Žáci U14

Druhou výhru na třízápasovém tripu uhrál celek kategorie U14. V Příbrami se ujal vedení v páté minutě, domácí posléze vyrovnali, ale po poločase kralovala Viktoria – nastřílela tři branky a odvezla si tři body. „V prvním poločase nám po brzkém vedení chyběl lepší pohyb bez míče a klid při vedení postupného útoku. Do toho druhého jsme tak udělali několik změn a kluky, kteří naskočili do hry, je třeba pochválit. Pozvedli kvalitu naší hry a rozhodli utkání v nᚠprospěch,“ potěšilo kouče Martina Vísnera.

Příbram – FCVP 1:4
Branky: 22. Lojín – 5. Baier (vl.), 37. Němec, 39. Šot, 63. Šot

Foto: David Koranda