Úspěšný víkend za sebou mají dorostenecké výběry FC Viktorie Plzeň. Výběr U19 si přivezl všechny body z Jihlavy, hráči do sedmnácti a šestnácti let dokázali porazit soupeře z Mladé Boleslavi.

FC Vysočina Jihlava U19 - FCVP U19 1:3 (1:2)

Branky Viktorie: Řezáč, Pinc, Pavlík
Plzeň: Šampalík – Kadar, Vacovský, Čihák, Rychnovský – Pavlík(88. Ryška), Řezáč (62. Suchý) – Pfeifer (46. Pihrt), Vais (84. Mudra), Kulhánek (77. Vilček) – Pinc

Hodnocení trenéra
„V zápase jsme brzy prohrávali po povedeném rychlém protiútoku Jihlavy, když se prosadil střelou z první Časta. Nám se brzy podařilo vyrovnat, po přihrávce Vaise se z hranice vápna trefil přesně k tyči Řezáč. Do poločasu jsme utkání otočili, ve 34. minutě střílel z úhlu Vais a jeho střelu dorazil do branky Jihlavy Pinc. Do druhé půlky jsme vstoupili dobře, když se krásnou střelou do horního rohu trefil Pavlík a upravil na konečných 1:3. Pro nás to nebylo snadné utkání, protože Jihlava hrála fyzický fotbal a měla za stavu 1:1 velkou šanci, kterou neproměnila,“ hodnotí zápas trenér Jiří Kohout.

FK Mladá Boleslav U17 – FCVP U17 1:2pen (1:0)

Branka Viktorie: 77. Hranáč
Plzeň: Edlman, Heller (50. Brož), Hranáč, Kraml, Plecitý, Patrovský (58. Fišer), Šulc, Štursa (62. Klich), Selnar (72. Zajíček), Kepl, Němec (50. Král).

Hodnocení trenéra
„V prvním poločase jsme byli dominantním týmem. Vytvořili jsme si veliké množství brankových příležitostí, ale nedařilo se nám vstřelit gól. Domácí dokázali vytěžit z minima maximum a po rohovém kopu se ujali ve 38. minutě vedení. Ve druhém dějství již naše hra nebyla tak plynulá, přesto trvala převaha našeho týmu a šance také přicházely. Vyrovnávací branky jsme se dočkali až v samotném závěru, kdy si do vápna naběhl Hranáč a dokázal usměrnit centr do domácí branky. V pokutových kopech jsme byli úspěšnějším týmem a zvítězili jsme. Přesto však mužstvo cítí, že jsme měli zápas vyhrát v normální hrací době,“ hodnotí utkání trenér Jiří Žilák.

FK Mladá Boleslav U16 – FCVP U16 0:2 (0:1)

Branky: 37. Lehký, 43. Václavík
Plzeň: Riedl - Petrmichl, Halász, Fišer, Žilák (61. Zikmund) - Ruda, Lehký (67. Pavlík), Pecháček (61. Kodýdek) - Václavík (57. Popovič), Vrba (73. Kuhajda), Kotěšovec (51. Kavka)

Komentář
Úvod utkání byl vyrovnaný bez větších šancí na obou stranách. Zhruba od 20. minuty utkání začali být v útoku aktivnější hosté. Viktoriáni se dostali k několika zakončením a střelecky se dokázali prosadit ve 37. minutě, když se po centru Rudy trefil Lehký. Do druhého poločasu vstoupili opět aktivně hráči Viktorie a odměnou jim byl druhý gól v síti domácích. Ve 43. minutě se po přihrávce od Žiláka trefil z blízka Václavík. Domácí Mladá Boleslav se dostala do jediné velké brankové příležitosti a to po standartní situaci, kdy se domácí útočník ocitl před brankářem Riedlem, ale ten vynikajícím zákrokem svůj tým podržel. Skóre ještě mohl ve prospěch Viktorie navýšit Petrmichl, který zahrával pokutový kop po faulu na Kavku. Nestalo se tak, jelikož svůj pokus namířil pouze do tyče a gól z dorážky nebyl správně dle pravidel uznán

Hodnocení trenéra
„V průběhu utkání jsme si vypracovali několik zajímavých situací před soupeřovou brankou a dostali jsme se do slibných střeleckých pozic. Naopak soupeře jsme kromě jedné standartní situace nepustili do žádné šance. Vítězství si vážíme a mužstvo zaslouží pochvalu za dobrý výkon,“ hodnotí zápas trenér Josef Parlásek.