O víkendu byly v akci všechny týmy od dorostu U19 až po žáky U12. Důležité vítězství si v zápase se Sigmou Olomouc připsala devatenáctka, uspěl také tým U16 a žáci U15. Mladší žáci porazili Táborsko.

Dorosty

Viktoria Plzeň U19 hrála o víkendu o první místo se Sigmou Olomouc a po gólech Adama Vrby s Matyášem Kodýdkem uspěla 2:0! „Byl to asi nejlepší tým, se kterým jsme se dosud setkali. Nevyhrál lepší celek, ale kluci k tomu přistoupili obětavě a někteří si hrábli na dno, což mě potěšilo,“ byl spokojený kouč Pavel Fořt.

Dorost U18 odehrál v týdnu dva zápasy. Nejprve porazil Doubravku 2:1, když se o branky postarali Ondřej Štursa a Lukášem Kotěšovcem. „Kluci k tomu přistoupili dobře. S výsledkem jsme byli spokojeni, ve hře jsou však ještě rezervy,“ řekl k zápasu trenér Jaroslav Kovařík. V následujícím utkání prohrála osmnáctka s Meteorem Praha 1:2. „Zápas splnil to, co měl, herně jsme ho zvládli, ale výsledkově bohužel ne, protože jsme neměli tolik brankových příležitostí,“ dodal Kovařík.

Sedmnáctka podlehla Olomouci 1:2, ačkoliv po brance Filipa Renzy vedla. „Nevydařil se nám úvod druhého poločasu, Olomouc byla důraznější a šla do vedení. Pak se hra otevřela, snažili jsme se zápas otočit, soupeř hrozil protiútoky, ale další branka už nepadla,“ popsal průběh duelu trenér Ondřej Šiml.

Tým kategorie U16 vyhrál oba zápasy v minulém týdnu – Doubravku porazil 5:1, pražský Meteor 4:1. „S Doubravkou jsme měli vstřelit více branek a naopak jsme měli udržet koncentraci po celé utkání a neinkasovat z ojedinělé akce soupeře. Proti Meteoru měla do ofenzivy naše hra slušné parametry, nicméně v defenzivě jsme několikrát zaváhali a pustili jsme hostující útočníky do vyložených šancí,“ zhodnotil zápasy trenér Josef Parlásek.

U19: FCVP – Olomouc 2:0
Branky: 21. Vrba (pen.), 66. Kodýdek

- ligová tabulka ZDE
- fotogalerie ZDE


U18: FCVP – Doubravka 2:1
Branky: 2. Štursa, 8. Kotěšovec – 88. Vlk

- fotogalerie ZDE

U18: FCVP – Meteor 1:2
Branky: 88. Lehký – 53. Novotný, 87. Novotný

- ligová tabulka ZDE
- fotogalerie ZDE


U17: FCVP – Olomouc 1:2
Branky: 9. Renza – 28. Galus (pen.), 50. Raclavský

- ligová tabulka ZDE
- fotogalerie ZDE


U16: FCVP – Doubravka 5:1
Branky: 5. Krůta, 41. Krůta, 44. Prokop, 48. Aubrecht, 80. Prokop – 72. Bělohlav

- fotogalerie ZDE

U16: FCVP – Meteor 4:1
Branky: 14. Hýsek, 28. Janča, 63. Aubrecht, 68. Aubrecht – 17. Kousal

- ligová tabulka ZDE


Žáci

Zápas s tabulkovým sousedem z Bohemky zvládli viktoriáni U15 vítězně, v Praze vyhráli 3:1 po gólech Iva Vonáska, Jakuba Seckého a Adama Štaubera.

Žáci do 14 let s Bohemkou bohužel prohráli nejtěsnějším možným rozdílem, když branku inkasovali již ve třetí minutě. „Z kluků byla cítit velká chu hrát a uspět, za přístup je třeba je pochválit, bohužel se nám nedařilo příliš střelecky. Pevně věříme, že to zlomíme,“ řekl trenér Martin Vísner.

V zápase týmu U13 byly při výhře 13:1 k vidění tři hattricky – postarali se o ně Ondřej Lemon, Adam Šlegel a nováček Denis Karpíšek. „Naši kluci hráli s velkou chutí a zaslouženě vyhráli,“ hodnotil kouč Josef Šneberger. Nejmladší žáci do 12 let porazili Táborsko 5:3, dva góly vsítil Filip Růžička, po brance přidali Ondřej Růžička, Jaroslav Velich a Marek Peklo.

U15: Bohemians – FCVP 1:3
Branky: 27. Skořepa – 22. I. Vonásek, 48. Secký (pen.), 68. Štauber

- ligová tabulka ZDE

U14: Bohemians – FCVP 1:0
Branka: 3. Boháč

- ligová tabulka ZDE

U13: FCVP – Táborsko 13:1
Branky: Lemon 3, Šlegel 3, Karpíšek 3, Dulík, Baštář, Paidar, D. Kardoš – Ziegler

- ligová tabulka ZDE

U12: FCVP – Táborsko 5:3
Branky: F. Růžička 2, O. Růžička, Velich, Peklo – Sochůrek 2, Janda

ligová tabulka ZDE

Fotogalerie