Viktoria Plzeň získala na hostování do konce aktuálního ligového ročníku útočníka Pavla Fořta. Staronový útočník Viktorie se v západočeské metropoli těší na speciální část své kariéry, jejíž doposud poslední kapitolu psal v třetiligových Domažlicích.

Přesun na západ Čech byl pro dvaatřicetiletého střelce nečekanou událostí. „Jako první mi volal Pavel Horváth. Byl jsem trochu překvapený, ale na to nebylo moc prostoru. Zabalil jsem si věci a přijel si zatrénovat s Viktorkou. Je pro mě ctí být součástí této kabiny,“ prohlásil Fořt po dopoledním tréninku s obhájci ligového prvenství. „Je to velká změna. Tři čtvrtě roku jsem hrál třetí ligu, takže to na mě bylo znát. I ve třetí lize se člověk musí udržovat v kondici, ale přeci jen je prvoligové tempo o něčem jiném. Teď najedu na jiný režim a věřím, že mi to pomůže,“ říká Pavel Fořt.

V Plzni našel Pavel Fořt kvalitní spoluhráče. „Domažlice sice hrají ve špičce třetí ligy, ale teď se připravuji s mistry Synot ligy, kteří mají v týmu skoro samé reprezentanty. Obzvl᚝ dnes, když trénovali i ti, kteří nehráli v Boleslavi. Kluci v Plzni mají víc zkušeností a člověk si s nimi zahraje fotbal trochu jinak. Na to jsem se hodně těšil,“ prozrazuje Fořt. Z Viktorie odcházel v roce 2003, tedy v době, kdy se plzeňský tým pohyboval na hranici první a druhé ligy. „Stále tu znám spoustu lidí. Zdeněk Bečka se mnou ještě hrával, Davida Limberského znám také ze hřiště, s Romanem Hubníkem nebo Milanem Petrželou jsem dlouhé roky hrával v mládežnických reprezentacích. Stadion ve Štruncových sadech se neskutečně změnil, je teď ryze fotbalový a je to něco, co Plzeň potřebovala,“ těší Pavla Fořta.

„Do konce sezóny zbývá měsíc a půl, uvidíme, co mi přinese. Za necelý týden se musím dát dohromady, protože o víkendu už hrajeme ligu,“ usmívá se staronový plzeňský útočník. „Mám obrovskou chu dokázat, že nebudu platný jen jako kompars v tréninku.“