Ve čtvrtek 15. září 2016 se Viktoria Plzeň utká v rámci úvodního utkání základní skupiny Evropské ligy s věhlasným klubem AS Řím. Po plzeňském trávníku se tak budou prohánět hvězdy světového formátu jako například Radja Nainggolan, Edin Džeko, Stephan El Shaarawy nebo Francesco Totti.

„Na utkání se moc těším, protože přesně pro tyto zápasy fotbal děláme. Jsem moc rád, že máme zrovna AS Řím a doufám, že se na hřiště podívá i Totti. Je to pan fotbalista a dokazuje to i v devětatřiceti letech,“ říká obránce LukᚠHejda.

Útok italského týmu není jen legendární odchovanec klubu, obrana Viktorie si bude muset dávat pozor na další zvučná jména. „Je v podstatě jedno kdo v dresu AS Řím nastoupí, protože jsou to všichni skvělí hráči. Džeko i El Saarawy umí dát gól snad z každé pozice a my budeme muset být stále stoprocentně koncentrovaní,“ dodává stoper Plzně.

I přes to, že Viktoria v utkání není favoritem, hráči Západočeského týmu se rozhodně bez boje nevzdají. „Jdeme do zápasu s tím, že chceme vyhrát. Víme, že jsou hodně silní, ale když budeme bojovat jako proti Razgradu, napadat je a tlačit se ke střelám, určitě můžeme uspět. Když nás navíc budou hnát za výhrou naši fanoušci, dodá nám to energii navíc,“ hecuje Hejda.

O souboj s AS Řím je sice mezi fanoušky zájem, vyprodáno stále není a vstupenky jsou i nadále v prodeji. „Pevně věřím, že bude vyprodáno. Takový zápas si to opravdu zaslouží. Bojujeme v české lize o to, abychom postupovali do evropských pohárů a my s fanoušky pak mohli společně bojovat o úspěchy v Evropě,“ uzavírá LukᚠHejda.