Listopadová repre pauza se přímo dotkla hned čtrnácti fotbalistek a fotbalistů z řad plzeňské Viktorie. Jiří Panoš (U16) si ze Slovinska přivezl dvě výhry nad domácím celkem, Adam Novák (U15) rozhodl o remíze s Rakouskem a Pavel Hašek (U18) byl součástí neporaženého týmu. Jak si vedli ostatní?

U21

Jednadvacítku, v jejíž nominaci nechyběli ani Robin Hranáč (na host. v Pardubicích) s Pavlem Šulcem (na host. v Jablonci), čekala přípravná utkání s Portugalskem a Norskem. Ani jedno se ale lvíčatům nevyvedlo. Týmu z Pyrenejského poloostrova podlehli 1:5 a se Seveřany 0:4. Pavel Šulc do žádného nenastoupil, Robin Hranáč na pozici stopera nechyběl ani minutu.


U20

Jediným zástupcem Viktorie v dresu dvacítky byl Josef Koželuh, jenž je momentálně na testech ve Zbrojovce Brno. Dvacetiletý bek, který se 7 starty patří k nejzkušenějším hráčům týmu, odehrál celý přátelský zápas s Německem a byl tak u senzační remízy 2:2. „Jsem hrdý na hráče za to, jak se dnes prezentovali a jak náročně hráli. Tento hezký výsledek si zasloužili,“ řekl k zápasu trenér Aleš Křeček.


U19

Záložník viktoriánského béčka Pavel Gaszczyk s devatenáctkou absolvoval přátelské dvojutkání s Dánskem, které se však nevyvíjelo ideálně. První zápas totiž Češi prohráli 2:3 – Gaszczyk hrál celý zápas – a druhý 1:3 – do něj 17letý středopolař nastoupil na závěrečných 10 minut. Zajímavostí je, že v prvním duelu hrál po boku Adama Ševinského, syna Františka Ševinského, jenž s Viktorií získal dva mistrovské tituly a nyní trénuje sparanskou mládež.


U18

Na mezinárodní připravný turnaj v Izraeli s národním týmem do 18 let odcestovali i křídelník Pavel Hašek s brankářem Viktorem Baierem, jenž byl zároveň mezi nominovanými náhradníky do U19. A mladíci se lvíčkem na prsou si na Blízkém Východě počínali více než slušně. Do turnaje vstoupili remízou 1:1 s Německem a byli u toho i oba viktoriáni, by byl Baier nucen ve 13. minutě střídat. Hašek zaměstnával soupeřovu obranu do 63. minuty.

Do dalšího duelu, v němž Češi čelili domácí Izraeli už Baier nezasáhl, ale „Hašan“ na trávníku nechyběl. Tentokrát nastoupil na závěrečnou čtvrt hodinu a byl tak u výhry 3:1. Svou účast reprezentanti uzavřeli soubojem se Spojenými Arabskými Emiráty, proti nimž dokázali zopakovat výsledek ze zápasu s Izraelem (3:1). 17letý ofenzivní hráč odehrál celý první poločas.

„Všichni hráči zaslouží pochvalu za výborně zvládnutý zahraniční turnaj. Je to pro nás velká motivace a závazek do dalších reprezentačních srazů v novém kalendářním roce," nešetřil chválou trenér David Holoubek.


U16

Šestnáctka, jejíž součástí byl i záložník Jiří Panoš si ze Slovinska odvezla dvě vítězství z dvojzápasu s domácím nároďákem. Do prvního zápasu Panoš nastoupil v 77. minutě a pomohl v oslabení udržet výhru 2:1. „V deseti jsme byli kompaktní, měli hru pod kontrolou a Slovince do šance již nepustili. Utkání pro nás bylo těžké i vzhledem k červené kartě. Za výhru jsme rádi," uvedl po utkání trenér Jiří Žilák, jenž v minulosti ve Viktorii působil u mládeže.

Do odvety už 14letý středopolař na hřiště nastoupil od začátku a odešel z něj až se závěrečným hvizdem, po němž se se svým týmem mohl radovat z výhry 4:2. „Celé mužstvo zaslouží za dvojzápas ve Slovinsku pochvalu,“ zhodnotil Žilák.


U15

Dvojutkání s Rakouskem, mají za sebou reprezentanti do 15 let, mezi něž patří i viktorián Adam Novák. A hned v prvním zápase stál u klíčového momentu, když v 60. minutě nastoupil z lavičky a po pouhých osmi minutách za stavu 1:2 tvrdou ránou srovnal skóre, které takto vydrželo až do závěrečného hvizdu. Na hřiště mimochodem přišel ve stejný čas i syn Pavla Horvátha Patrik, jenž působí v pražské Slavii.

Do druhého duelu s Rakušany už 14letý Novák nastoupil od začátku. Odveta se ale svěřencům Karla Havlíčka ani zdaleka nevydařila podle představ. Soupeři totiž podlehli vysoko 2:5, když jim všech pět branek nastřílel jediný hráč, Dominik Dobis.


ŽENY

Viktorka měla své zástupkyně jak v české, tak ve slovenské reprezentaci žen. V nominaci našeho národního týmu na přípravné utkání s Rumunskem byly hned tři – brankářka Michaela Radová do něho nezasáhla, útočnice Miroslava Mrázová odehrála 60 minut a naopak svým příchodem na závěrečnou půlhodinu si premiérový start v nároďáku připsala Adéla Radová (jedná se o shodu příjmení) a podílela se tak na výhře 2:1.

Do slovenské repre byly nominovány obránkyně Zuzana Lukáčová a útočnice Karina Pelikánová. Ani do jednoho ze dvou prohraných zápasů (0:7 s Belgií a 0:3 s Rakouskem) však nezasáhly.