Dnes ve 12:00 začíná českému reprezentačnímu týmu další ze srazů, jehož vyvrcholení představuje zápas kvalifikačního cyklu o Mistrovství světa 2018 v Rusku. Z plzeňské kabiny měl jistotu nominace pouze TomᚠHořava, v pondělí dopoledne k němu přibyla další dvě jména – Jan Kopic a Michael Krmenčík.

Pro plzeňského útočníka je to premiérová nominace do seniorské reprezentace. „Moc si vážím možnosti reprezentovat. Obléct reprezentační dres je splnění dětského snu a pro každého fotbalistu to znamená vrchol kariéry. V posledních týdnech se mi dařilo, což je zásluhou i mých spoluhráčů z Viktorie, kterým bych chtěl moc poděkovat,“ říká před svým prvním reprezentačním srazem Krmenčík.

Českou reprezentaci čeká kvalifikační duel proti Norsku a přípravné utkání s Dánskem. „Pokud dostanu od trenéra Jarolíma jakoukoli porci minut, tak se na hřišti budu prát ze všech sil a v zápase nechám duši,“ slibuje mladý útočník Viktorie.

Kromě tří zástupců do českého národního výběru vyšle Viktoria také tři hráče do reprezentace Slovenska. Jsou jimi brankář Matúš Kozáčik, záložník Patrik Hrošovský a útočník Michal Ďuriš. V reprezentaci Albánie znovu figuruje Ergis Kace.