Viktoria Plzeň dlouhodobě podporuje a spolupracuje s Nadací pro transplantace kostní dřeně a v této činnosti bude pokračovat i nadále. Logo NTKD budou viktoriáni hrdě prezentovat na dresech i v pohárové sezoně 2022/2023!

Až dnes v podvečer vyběhnou viktoriáni v Helsinkách k úvodnímu duelu 2. předkola Ligy mistrů, na svých dresech budou mít opět logo NTKD.

„Spojení Viktorie s Nadací pro transplantace kostní dřeně považuji za nesmírně důležité a jsem rád, že můžeme jako klub přispět různými projekty k osvětě a propagaci. Spolupráce si velmi vážíme a přejeme si, aby i v letošní sezoně bylo logo NTKD co nejvíce vidět a přilákalo případně další nové členy do Registru dárců,“ říká generální ředitel klubu Adolf Šádek.

Na jeho slova navazuje i kapitán týmu LukᚠHejda, jenž je stejně jako řada spoluhráčů již několik let v Registru dárců. „Vstoupil jsem do něj před několika lety. Několik minut vašeho času může někomu dát naději na život, tady není o čem přemýšlet a věřím, že můžeme i nyní oslovit další zájemce z řad našich fanoušků,“ má jasno obránce, jenž dnes přivede svůj tým na trávník s kapitánskou páskou.

Logo NTKD nosila Viktoria hrdě na červenomodrém dresu i v předešlých sezonách. „Velmi si toho vážíme a jsme vždy velmi hrdí, když vidíme naše logo na dresu během mezinárodních zápasů. Největší ohlas to mělo samozřejmě před čtyřmi lety, kdy Viktorka hrála základní skupinu Ligy mistrů. Já bych chtěl nyní za Nadaci popřát viktoriánům co nejvíce sil a štěstí, aby postoupili do některého z evropských pohárů a my si tak mohli znovu společně užít euforii zápasů s věhlasnými kluby. Děkujeme a držíme palce,“ říká předseda správní rady NTKD a primář hematologicko-onkologického oddělení FN Plzeň Pavel Jindra.

Viktoriáni, více informací o vstupu do Registru a další potřebné informace lze nalézt na www.kostnidren.cz. Podpořit NTKD můžete například i finančním darem či zasláním dárcovské SMS.