FC Viktoria Plzeň se v rámci 16. kola Synot ligy utká v Doosan Areně s FK Duklou Praha. Poslední ligový zápas roku začne v 18:30 a viktoriánský výběr se chce s ligovým podzimem rozloučit jednoznačně výhrou.

„Chceme zvítězit a rozloučit se s ligovým podzimem dobrým výkonem a výhrou. Hlavně chceme poděkovat našim fanouškům za celoroční podporu,“ říká záložník Jan Kovařík.

V prvním letošním měření sil byla úspěšnější Dukla Praha, která ve 2. kole vyhrála na svém stadionu 1:0. „Určitě jim chceme vrátit tu porážku, je to jedna ze dvou podzimních proher a my to chceme sobě i fanouškům vynahradit a doma zvítězit,“ dodává Kovařík.

Viktorii v neděli určitě nečeká jednoduchý zápas, souboje s pražským soupeřem jsou v posledních letech hodně vyrovnané. „Od té doby, co je tam trenér Kozel hrají kombinační fotbal s podporou krajních obránců, a myslím, že ani tady nebudou hrát jinak,“ popisuje krajní záložník.

V neděli mají teploty přesáhnout opět deset stupňů celsia, což je na začátku prosince hodně netradiční. „Mě spíš vadí teploty nad 30 stupňů, takže tohle počasí, které je zrovna teď mi úplně vyhovuje a nevadilo by mi, ani kdyby mrzlo. Pro fanoušky je teď určitě docela dobré počasí na fotbal,“ uzavírá Jan Kovařík.