Ligová sezona začala starším i mladším žákyním, ani jedny ale nedokázaly v Pardubicích bodovat. A-tým žen padl na hřišti jednoho z ligových favoritů, bod uhrály pouze dorostenky v domácím duelu s Pardubicemi.

Ženy

Ženy po dvou vítězstvích popvré prohrály, když na hřišti jednoho z ligových favoritů – Sparty Praha – padly 0:10. V prvním poločase inkasovaly sedm branek, ve druhém už jen tři.

Sparta Praha – FCVP 10:0
Branky: 8. Odehnalová, 9. Strom, 29. Burkenroad, 34. Stašková, 37. Stašková, 40. Bužková, 44. Stašková, 52. Stašková, 54. Burkenroad, 57. Bužková.
Sestava: Holíková (46. Zuchová) – Kotrčová, Taubeová, Karasová (52. Beštová), Pacandová (66. Nehodová), Knödlová, Šlajsová, Markelová (C), Mrázová, Mášová (75. Plháková), A. Radová (46. Ondrášková).
Hodnocení trenéra Lukáše Růžičky: „Debakl 0:10 hovoří za vše. Nicméně mé hodnocení je kladné, holky odehrály dobrý zápas. Za úkol dostaly vstřelit branku, to se však ze čtyři šancí, které velmi dobrým kombinačním způsobem hráčky provedly, nepodařilo. Dalším skvělým bodem je to, že jsme dokázali vysoko napadat celé utkání.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Dorostenky

Dorostenky na domácím hřišti v Dobřanech získaly bod proti Pardubicím. V 50. minutě poslala viktoriánky do vedení Eliška Němcová, hostující tým však tři minuty před koncem brankou Simony Novotné vyrovnal. Penalty už zvládly lépe pardubické hráčky, a to v poměru 4:2.

FCVP – Pardubice 1:2pen.
Branky: 50. Němcová – 77. Novotný. Penalty: 2:4.
Sestava: Holíková – Baumruková, Kolorosová (C), Hraničková, Horáčková (57. Gracias) – Polcarová, Csordas, Lukešová (67. Růžičková) – Pavlíčková (41. Belšánová), Jílková (67. Remiášová), Němcová.
Hodnocení trenéra Vojtěcha Křeliny: „V dnešním utkání holky předvedly jeden z nejlepších výkonů za dobu, co jsme spolu, a opět ukázaly, že práce s nimi přináší ovoce. V prvním poločase jsme byli lepším týmem a vytvářeli si dobré příležitosti, ale bohužel se nám nepodařilo vstřelit branku, která by nás uklidnila. Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně s chutí prolomit smůlu v zakončení a to se nám v 50. minutě povedlo zásluhou spolupráce Kačky Jílkové s Eliškou Němcovou. Bohužel po vstřelené brance jsme se nechali ukolébat jednobrankovým vedením a soupeř si začal postupně vytvářet značný tlak, který pramenil v několik nebezpečných momentů. Vše jsme dokázali ustát, ale 3 minuty před koncem jsme kapitulovali, by musím zmínit, že branka padla z ofsajdu a neměla platit, což ukázal i později zveřejněný videozáznam. Holky tato branka hodně zasáhla a už se z toho nedokázaly otřepat a utkání skončilo remízou. Následný penaltový rozstřel, který je od nové sezony zaveden v 1. lize dorostenek v případě remízy, je vždy loterií a hrou nervů – a dnes jsme štěstí a klidné nervy neměli.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

FOTOGALERIE ZDE

Starší žákyně

Pardubice – FCVP 6:0
Branky: 13. Ledvinková, 20. Urbancová, 28. Burešová, 33. Koblížková, 53. Holcová, 61. Ledvinková.
Sestava: Polívková, Cinková – Vondrovicová, Pavlíčková, Hermanová (C), Märzová, Maršíková, Mifková, Šottová, Klepsová, Holubová, Novotná, Řemenová, Zeithamlová, Jančová, Kuboušková, Ďurčovová, Menclová.
Hodnocení trenéra Milana Lukeše: „Od začátku utkání jsme byli horším týmem. Prakticky jsme nekombinovali a jen odkopávali míče. Ve druhém poločase jsme trochu hru zlepšili, holky začaly kombinovat, ale často hodně nepřesně, proto jsme se do zakončení prakticky nedostali. Musíme se v tréninku zaměřit na zlepšení kvality kombinace a následné zakončení.“

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Mladší žákyně

Pardubice – FCVP 2:1
Branky: 30. Štiková, 37. Jedličková – 43. Gotthardtová.
Sestava: Žížková – Šotová, Sutnarová (C), Kozlíková, Košiková, Rancová, Alexová, Tóthová, Hamplová, Gotthardtová, Zahradníková, Šottová, Cinková.
Hodnocení trenéra Petra Žížka: „Zápas rozhodla naše slabá produktivita v zakončení a dvě hrubé chyby v obraně,které soupeř dokázal potrestat. “

LIGOVÁ TABULKA ZDE

Foto: David Koranda