FC Viktoria Plzeň v úvodním přátelském utkání na herním soustředění v rakouském Westendorfu remizovala s Fortunou Düsseldorf 1:1. Západočeši dlouho drželi vedení, o které přišli až v poslední minutě zápasu.

 „Byl to pro nás smolný zápas. Po rohu nám dají v poslední minutě gól, to se nemělo stát. První poločas jsme hráli určitě lépe než Fortuna a měli jsme šance. Pak jak se vždy ty sestavy v přátelácích protočí, tak už to moc fotbalové nebylo. Nepomohlo ani počasí, hodně dnes pršelo a míč se zastavoval v loužích. Určitě se ale můžeme opřít o výkon v první půli,“ hodnotí zápas záložník Jan Kopic. „Je to velká škoda, že jsme neudrželi vedení. Zápas jsme měli pod kontrolou a tuto situaci jsme měli jednoznačně ubránit. Já ani nevěděl, že se trefil gólman, ale takové věci se ve fotbale dějí. My si sice zvykáme na nový styl bránění, ale na to se nebudeme vymlouvat,“ říká obránce Radim Řezník.

Krajní obránce odehrál za Viktorii v přípravě vůbec poprvé celé utkání a po dlouhé pauze, kterou zavinilo zranění kolene, se opět cítí úplně fit. „Já jsem hrál první poločas vlevo a pak vpravo, protože trenér nechtěl ještě nasadit na celý zápas Romana Hubníka. Hrálo se mi dobře, jsem rád, že jsem zdravý. Koleno drží, fyzičku také mám, takže můžu říct, že jsem stoprocentně připraven,“ dodává Řezník.

Viktoriáni se na trénincích v Rakousku zaměřují více na taktické a herní prvky. Únava z úvodních náročných týdnů přípravy tak pomalu odeznívá. „Už je to určitě lepší, nohy začínají poslouchat. Fyzicky jsme běhali celý zápas, v tom problém nebyl. Jen je škoda, že jsme si na konci nepohlídali tu standardku,“ doplňuje Kopic.

Západočeský klub netrpělivě vyhlíží pátek 15. července, kdy se dozví jméno soupeře pro třetí předkolo Ligy mistrů. „Už se na to těším, v pátek budeme koukat na losování. Možná si dáme nějaké sázky. Já bych jen nechtěl někam daleko, jako třeba do Astany. Ale nic neovlivníme a necháme se překvapit,“ uzavírá Radim Řezník.



Fotogalerie