Patrik Hrošovský ve slovenském národním dresu odehrál celý zápas proti České republice a se svými spoluhráči se radoval z výhry 1:0. Ve středu odpoledne už se střední záložník opět hlásil i s ostatními reprezentanty v Doosan Areně a se všemi viktoriány se začal připravovat na nedělní souboj s Baníkem Ostrava.

„Reprezentační sraz jsem si užil, protože jsme oba dva naše zápasy vyhráli. Důležitý byl ten kvalifikační, ale ten souboj s českým týmem byl hodně prestižní,“ říká Patrik Hrošovský. „Hrál jsem proti několika spoluhráčům, tak to bylo opravdu zajímavé. Například s Danem Kolářem trénujeme kombinaci na tréninku a najednou jsme hráli proti sobě. Bylo to zvláštní, ale užil jsem si to. Před zápasem jsme se ze srandy hecovali, ale nic extrémního,“ dodává slovenský středopolař.

Reprezentační přestávka trvala více než týden a jak Češi, tak i Slováci odehráli dva zápasy. Na západ Čech se ale Hrošovský vrátil plný sil. „V reprezentaci je to hodně o taktice, takže trochu volnější tempo. Sil mám tedy dost a těším se opět na zápasy v dresu Viktorie,“ popisuje Hrošovský.

V neděli tak bude bojovat o další důležité body v rámci 22. kola SYNOT ligy na hřišti Baníku Ostrava. „Souboj s Ostravou bude hodně těžký, nečeká nás vůbec jednoduchý soupeř. Doma se budou chtít ukázat, ale my máme kvalitní mužstvo na to, abychom to zvládli,“ uzavírá Patrik Hrošovský.