Pavel Vrba měl při střídání opět šastnou ruku. V prvním kole na Dukle se mu odvděčili za důvěru Řezníček s Hořavou, tentokráte to byl centrující Martin Zeman a zakončující Roman Procházka – oba se do hry podívali až v průběhu druhé půle.

Viktoria odstartovala do nové sezony třemi výhrami v řadě, stejně jako v loňské mistrovské sezoně. „Možná to vypadá jako před rokem, ale my budeme počítat body až na konci podzimu, tohle je zatím stále jen začátek soutěže. Jak vidíte sami, někdy je to možná i trochu se štěstím, ale jestli si pamatujete na loňskou sezonu, tak to bylo podobné,“ vzpomíná Pavel Vrba.

„Olomouc dnes hrála velice dobře, slušný kombinační fotbal. My jsme měli v prvním poločase jednu gólovku, když šel Krmenčík sám na brankáře a neproměnil, ale jinak to bylo vyrovnané,” pustil se do hodnocení třetího kola, v němž jeho tým vydřel tři body až v samotné koncovce. „Ve druhém poločase nás d隝 možná trochu více osvěžil než Olomouc a vytvořili jsme si nějaké další situace, určitě jsme ale měli štěstí, že se nám podařilo dát gól dvě minuty před koncem,“ uvědomuje si Vrba.

Stejně jako na Dukle přispěchali na pomoc i v druhém venkovním utkání střídající hráči. Po Zemanově centru totiž dopravil míč do branky Roman Procházka. „Mně vždycky asistenti říkají, co mám udělat, já jsem na ně dal a vytěžili jsme z toho tři body,“ usmívá se trenér Vrba.

Ten se musel stejně jako všichni aktéři ve druhém poločase popasovat s nevídanou průtrží, která po chvíli pořádně podmáčela povrch hřiště. „Dvakrát jsme si tam zbytečně zkomplikovali život, když jsme ztratili míč přihrávkou do středu a soupeř šel do brejku, speciální pokyny vzhledem k dešti ode mě ale hráči nedostávali. Celkově si myslím, že ten d隝 hru spíše osvěžil.“

Fotogalerie