Po krátké vánoční dovolené přivítá trenér Miroslav Koubek své svěřence poprvé v pátek 5. ledna. Následovat bude první fáze přípravy v domácích podmínkách a poté i herní kemp ve španělské Benidormu. Zde je celý plán zimní přípravy.

Poprvé po pauze se fotbalisté Viktorie sejdou v pátek 5. ledna. Trenér Miroslav Koubek se svým realizačním týmem pro své svěřence nachystali tradiční funkční testy, které bude probíhat právě v pátek a ještě během soboty. Pak se již hráči společně přesunou na hřiště.

První fáze přípravy bude zpestřena hned třemi přípravnými zápasy. Viktorka v nich postupně nastoupí proti Viktorii Žižkov, Sencu Doubravka a pražské Dukle. „Hrát by se mělo v Luční ulici, samozřejmě však musíme také reagovat na případné změny počasí. Fanoušky však vždy budeme s předstihem informovat jak o místě, tak i času výkopu těchto přípravných duelů,“ říká mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Druhou fázi přípravy stráví viktoriáni na tradičním herním kempu v Benidormu, kam tým odlétá v pondělí 22. ledna. Ve Španělsku jsou v plánu opět tři přípravné duely, jména soupeřů jsou v tuto chvíli v jednání. Domů do Plzně se tým vrátí ve čtvrtek 1. února a bude se chystat na první mistrovský zápas, kterým bude v sobotu 10. února domácí ligový duel s Mladou Boleslaví.

Osmifinále Konferenční ligy, do kterého se Viktorka přímo kvalifikovala, je na programu v termínech 7. a 14. března s tím, že první duel odehrajeme venku a odvetu v Doosan Areně o týden později. Jméno soupeře se dozvíme při losu ve švýcarském Nyonu v pátek 23. února.

PLÁN ZIMNÍ PŘÍPRAVY VIKTORIE PLZEŇ

Pátek, 5. ledna      Zahájení přípravy - funkční testy

Sobota, 13. ledna  Viktoria Plzeň – Viktoria Žižkov

Středa, 17. ledna   Viktoria Plzeň – Senco Doubravka

Sobota, 20. ledna   Viktoria Plzeň – Dukla Praha

Pondělí, 22. ledna  odlet do Benidormu

Čtvrtek, 1. února   návrat ze soustředění

Časy domácích zápasů budou upřesněny, stejně tak jména soupeřů ve Španělsku