Stal se první zimní posilou Viktorie Plzeň a vůbec jediným hráčem slovinské národnosti v domácí soutěži. Erik Janža se s Viktorií připravuje od začátku zimního přípravného období, fanoušci ho mohli vidět v domácích přípravných zápasech, nyní poodhalil své soukromí na prvním španělském soustředění.

V západočeské metropoli se začíná pomalu zabydlovat. „Velmi si to zde užívám, cítím se skvěle, tým i klub jsou na dobré úrovni a město je hezké,“ pochvaluje si Janža. Na soustředění ve Španělsku sdílí pokoj s další novou tváří západočeského celku Tomášem Hájkem. „Je to velký lenoch, který miluje spánek,“ culí se Erik Janža. „Ale ne, je to skvělý kluk, rozumíme si a jsem rád, že jsme na pokoji spolu. Ve Španělsku jsem poprvé a je to tu skvělé,“ dodává.

Začíná vnímat také první česká slovíčka. „Něco znám, dobrý den, dobré ráno, na shledanou. Začal jsem se učit česky. Myslím, že za půl roku budu rozumět víc,“ slibuje Janža. Tomu určitě dopomůže i bydlení v západočeské metropoli. „Zůstávám na hotelu, ale hledám si byt. Abych, až se vrátíme, mohl rovnou bydlet. O městě můžu říct jen to nejlepší, je opravdu hezké a není pro mě složité v něm cokoliv najít,“ těší levého obránce Viktorie.