Po výhře 4:0 nad Achmatem Groznyj čeká Viktorii na rakouském soustředění druhé přátelské utkání. V úterý se od 17:00 utkají s nováčkem místní bundesligy Wackerem Innsbruck. Zápas, který se odehraje ve Westendorfu, bude streamován živě.

Klub pocházející z Tyrolska vznikl v roce 2002 pod názvem FC Wacker Tirol, po pěti letech už přijal současný název. Tým z Innsbrucku zčásti navazuje na historii týmu založeného v roce 1915, který však v roce 1999 zkrachoval. Kvůli tehdejším problémům je ovšem oficiálně považován za zcela nový tým.

Jen dva roky od založení trvalo Wackeru, než se dostal do nejvyšší soutěže – rakouské bundesligy. Dvakrát za sebou totiž postoupil a již v roce 2004 si vyzkoušel hrát mezi rakouskou elitou. V první bundesligové sezoně skončil šestý, posléze sedmý. Následující rok už měl Innsbruck sestupovat, ale protože týmu Grazer AK odečetli 28 bodů, v nejvyšší lize se zachránil. 

Následovaly sestupy a postupy, ale v klubu si nejvíce budou pamatovat na květen 2013. Čtyři týmy měly před posledním kolem nůž na krku, včetně Wackeru Innsbruck. Ten hrál zápas s Wolfsbergerem a i když prohrával 0:2, dokázal díky třem gólům během šesti minut otočit skóre, vyhrát a zachránit se v soutěži. Poslední čtyři celky v závěrečné tabulce rozdělil pouhý jeden bod!

Poslední čtyři sezony působil Wacker ve druhé lize, v uplynulém ročníku díky 71 získaným bodům ve 36 zápasech vybojoval postup z prvního místa a aktuálně se tedy připravuje na opětovné působení v bundeslize.

Klub v jeho historii trénovali zajímaví trenéři. Po působení ve Viktorii Plzeň zde necelý rok koučoval František Straka, před ním byl hlavním trenérem současný kouč ruské reprezentace Stanislav Čerčesov. Momentálně tým trénuje Karl Daxbacher, legenda Austrie Vídeň.

Prozatím má za sebou Innsbruck pět přátelských zápasů. Na začátek podlehl Ludogorci Razgrad 1:2, poté si vyšlápli na Achmat Groznyj 2:0. Následovala remízy 0:0 s Karabachem, výhra 2:0 nad japonským V-Varen Nagasaki a naposledy prohra 0:2 s Basilejí.

Zápas mezi Viktorií Plzeň a Wackerem Innsbruck bude přímo z Westendorfu streamován živě a zdarma, a to na této stránce (klikněte ZDE). Z důvodu vysílacích práv nemůže být utkání streamováno na Viktoria TV, bude tedy vysíláno na Laola TV a funkční pouze na počítači.