Jedním z dlouholetých partnerů našeho klubu je Fakultní nemocnice Plzeň. Dnes bychom vám rádi představili konkrétně Gynekologicko-porodnickou kliniku, kde se narodili potomci hned několika našich hráčů.

Jan Kliment, TomᚠChorý nebo třeba Jan Kopic. Hráči Viktorky, kteří mají na Gynekologicko-porodnickou kliniku ve FN Plzeň jen ty nejlepší vzpomínky. Právě zde se jim totiž narodily jejich děti. Stejné pocity zde zažili společně se svými partnerkami i Radim Řezník, LukᚠKalvach a Luděk Pernica. A na všechny z kliniky, tedy lékaře, lékařky, zdravotní sestry a veškerý personál mají jen slova chvály. „Bylo o nás skvěle postaráno a plzeňskou porodnici ve FN můžeme jen doporučit,“ shodují se viktoriáni, a ještě jednou tímto děkují za skvělou péči. „Maximální spokojenost a velké díky všem, kteří se tam o maminky a děti starají,“ shrnuje vše TomᚠChorý.

„Fakultní nemocnice je dlouhodobým partnerem našeho klubu a naše vzájemné pouto je velmi silné a provázané hned několika skvělými projekty a pravidelným akcemi. Nyní jsme se po dohodě s hráči rozhodli veřejně poděkovat právě klinice, kde zažili nejšastnější chvíle,“ dodává mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Plzeňská Viktorka přináší našim pacientům, dětským i seniorům, mnoho let radosti. A to nejen ve formě dárků, ale i osobních setkání hráčů s našimi nemocnými,“ představuje vzájemnou spolupráci ředitel Fakultní nemocnice Plzeň Václav Šimánek, který rovněž vyzdvihuje vzájemnou provázanost s klubem.

„Zaměstnanci fakultní nemocnice jsou navíc opravdu srdcovými viktoriánskými fanoušky, fotbalové téma se řeší na mnoha odborných pracovištích,“ popisuje viktoriánskou atmosféru v největší nemocnici na jihozápadě Čech.

V uplynulých letech viktoriáni například vybavili odpočinkovou místnost na Hemato-onkologickém oddělení, pravidelně společně s fanoušky připravují pro pacienty vánoční dárky, podporují dárcovství krve a Nadaci pro transplantace kostní dřeně (NTKD). „Tyto činnosti jsou pro nás naprostou samozřejmostí a hodláme v nich společně s naším partnerem pokračovat i v nadcházejících letech,“ uzavírá mluvčí klubu.