FC Viktoria Plzeň se na rakouském soustředění ve Westendorfu utká v úterý 12. července 2016 od 18 hodin v prvním přípravném s německou Fortunou Düsseldorf. Souboj viktoriánů s celkem, který aktuálně hraje 2. Bundesligu mohou fanoušci sledovat živě na YouTube kanálu Viktoria TV.


V loňské sezoně se Fortuna Düsseldorf umístila na čtrnáctém místě 2. Bundesligy a od sestupu ji dělily pouhé tři body. Jinak ale Fortuna patří k tradičním německým klubům a v minulosti pravidelně hrávala v nejvyšší soutěži. Naposledy v Bundeslize působila v sezoně 2012/2013, kdy skončila sedmnáctá a sestoupila. Od té doby se marně snaží o návrat a v posledních ročnících obsadila šesté, desáté a již zmíněné čtrnácté místo.
Fortuna Düsseldorf se tak momentálně může pyšnit především bohatou historií. Klub byl založen v roce 1895 pod názvem Turnverein Flingern 1895. Během prvních let existence klub několikrát upravil svůj název. Roku 1919 se do názvu včlenilo slovo Fortuna podle bohyně římské mytologie.

Největší úspěch na domácí scéně Düsseldorf zaznamenal v roce 1933, kdy slavil zisk titulu pro mistra Bundesligy. Na další podobný úspěch už sice klub nikdy navázat nedokázal, ale za velmi úspěšné období se Düsseldorfu považuje dlouhé působení v nejvyšší soutěži - mezi roky 1971 až 1987. V této éře klub skončil dvakrát na třetím místě a v sezoně 1978/1979 k tomu přidal i velký úspěch na evropské scéně. V Poháru vítězů pohárů totiž došel až do finále, kde nestačil na Barcelonu, se kterou prohrál 4:3 v prodloužení. Nutno dodat, že v semifinále Fortuna porazila Baník Ostrava.

V německém klubu aktuálně nepůsobí žádný český ani slovenský hráč. V minulosti zde například působili Martin Latka, Petr Rada, Pavel Chaloupka nebo Martin Čupr.

Zápas FC Viktoria Plzeň - Fortuna Düsseldorf se hraje v úterý 12. července 2016 od 18 hodin, přímý přenos vysílá YouTube kanál Viktoria TV.

V Rakousku Viktoria odehraje ještě další dvě utkání - Basaksehir (15. 7.) a Lokomotiv Moskva (19. 7.).