Viktoria Plzeň ve své moderní historii odehrála více než stovku zápasů v rámci evropských pohárů a nespočet utkání domácí soutěže i českého poháru. V drtivě většině byl plzeňský tým neúnavně hnán dopředu fantastickým publikem. Domácí duel čtvrtého předkola Ligy mistrů proti Ludogorci Razgrad však poznamenaly nepřípustné projevy několika jedinců, které UEFA potrestala uzavřením části hlediště na zápas s AS Řím.

„Za svou kariéru jsem poznal množství stadionů a můžu říct, že tady v Plzni je podpora fanoušků naprosto výjimečná. To, co se odehrálo v zápase s Ragradem, ale zanechalo na jinak výborné atmosféře znatelnou kaňku. Vím, že v Plzni umíme fandit slušně a můžu mluvit za celý tým, když řeknu, že si všichni přejeme, aby to tak zůstalo i nadále,“ nabádá plzeňské příznivce kapitán Viktorie Plzeň Roman Hubník. 

„Mám čerstvou zkušenost ze Švýcarska, což je velice kosmopolitní a tolerantní země. S ničím jako je pískání nebo bučení na hráče kvůli odlišné barvě pleti jsem se nikdy nesetkal. Zápas s Razgradem jsem sledoval jako divák a popravdě mě to trochu překvapilo, protože vím, že plzeňští fanoušci jsou nejlepší v České republice a dokáží vytvořit dokonalou fotbalovou kulisu,“ přidává se nová posila Viktorie Martin Zeman.

„Chtěl bych apelovat na všechny fanoušky, kteří si váží slušného chování a pozitivní podpory svého týmu přímo na stadionu, aby nepřehlíželi jakékoliv náznaky rasismu z úst ostatních. Stejně jako se hráči soustředí pouze na svůj výkon a na ten nejefektivnější způsob, jak porazit soupeře, tak i fanoušci by se měli i zaměřit pouze na fandění svému týmu. Tím nám totiž nejvíce pomůžou,“ zdůrazňuje současný asistent hlavního trenéra a muž, který s Viktorií zažil všechny novodobé úspěchy, Pavel Horváth. „Jakékoliv náznaky rasové nesnášenlivosti nemají na fotbalovém stadionu co dělat. Pro nejbližší zápas jsme obdrželi upozornění v podobě uzavřeného kotle. Pokud se něco podobného bude opakovat, může dojít k uzavření celého stadionu. Je to opravdu to, co při zápasech evropských pohárů chceme? Přemýšlejte…,“ vybízí plzeňskou fotbalovou veřejnost legenda Viktorie.