Fenomenální úspěch! Plzeňská Viktorka projela skupinu C Evropské konferenční ligy s plným počtem bodů a stanovila tak nový český rekord.

Žádný český klub doposud nedokázal získat v základní skupině evropského poháru plný počet 18 bodů. „Je to něco speciálního, unikátního. Je to zápis do historie a máme velkou radost, že se nám to podařilo,“ říká trenér Viktorie Miroslav Koubek. „Vyhrát šest zápasů ze šesti je opravdu složité. Tato skvělá chvíle je velkým uznáním hlavně pro hráče. Kdyby to někdo řekl po losu, vůbec by mi nenapadlo, že je něco takového možné,“ dodává zkušený kouč.

„Neuvěřitelné, fantastický úspěch, kterého si strašně vážíme, celý tým odvedl skvělou práci,“ přidává se autor dvou branek Jhon Mosquera. Ano, Viktorka je jediným týmem letošního ročníku Evropské konferenční ligy, který neztratil ani bod. V rámci všech tří evropských soutěží jsou to letos pouze Real Madrid, Manchester City (Liga mistrů) a Leverkusen (Evropská liga). Podobný úspěch se v historii soutěže podařil pouze v minulé sezoně West Hamu United. Český rekord je však stanovený!

„Poděkovat chceme i našim fanouškům, kteří nás na zápasech podporovali a hnali nás dopředu. Atmosféra ve čtvrtek byla zase fantastická a společně jsme si na konci mohli užít postupové oslavy,“ říká LukᚠKalvach, jenž vedl tým do zápasu s Astanou s kapitánskou páskou.

Sečteno, podtrženo, viktoriáni, míříme rovnou do jarního osmifinále soutěže! Jméno soupeře se na losu v Nyonu dozvíme až po odehrání prvního kola vyřazovací fáze. To se losuje již v pondělí 18. prosince.

Nenasazenými týmy, tedy týmy, které skončily na druhém místě ve skupinách Evropské konferenční ligy jsou Slovan Bratislava, Gent, GNK Dinamo, Bodø/Glimt, Legia Varšava, Ferencváros, Eintracht Frankfurt, Ludogorets Razgrad.

Nasazené týmy jsou ty, které se umístily na třetím místě ve skupinách Evropské ligy. Těmi jsou Olympiacos, Ajax Amsterdam, Real Betis, Sturm Graz, Saint-Gilloise, Maccabi Haifa, Servette Ženeva, Molde.

Přímí postupující do osmifinále Evropské konferenčí ligy jsou Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzeň, Bruggy, Aston Villa, Fiorentina, PAOK, Fenerbahçe.

Viktorka narazí na vítězný tým jedné z nalosovaných dvojic nasazených a nenasazených týmů. Viktoriáni, koho byste si přáli?