FC Viktoria Plzeň má před sebou první vrchol sezony. Ve středu 5. srpna 2015 se od 20:45 utká v Doosan Areně s Maccabi Tel Aviv v odvetném utkání 3. předkola Ligy mistrů. Z Izraele si viktoriáni přivezli velmi nadějný výsledek 2:1.

„Chceme vyhrát, pobavit fanoušky a samozřejmě hlavně postoupit. Je to velice důležitý zápas a oni jsou hodně nepříjemní hlavně v útoku. Bude důležité, abychom nehráli jenom zezadu, ale pokusili se vstřelit nějaké branky, a co nejdřív rozhodli,“ říká Roman Hubník.

Úvodní výhra dodala plzeňským hráčům klid, ale vítězství se nerodilo lehce. Hráči dobře vědí, že do play off Ligy mistrů mají stále daleko. „Když dáme gól, tak se vždy zklidníme. Musíme ale pamatovat na zadní vrátka, oni jsou dopředu opravdu silní a mají kvalitní hráče. Očekávám velice těžký zápas,“ zamýšlí se obránce Viktorie.

V Izraeli viktoriáni čelili těžkému soupeři, náročnému počasí a také nepříjemné atmosféře. Diváci Maccabi byli po celý zápas hodně slyšet, plzeňští příznivci jsou ale ještě hlasitější. „Já se těším vždycky, je jedno jestli sem přijede Tel Aviv, Hradec nebo České Budějovice. Lidé fotbalem žijí a vždy nám vytvoří perfektní atmosféru,“ popisuje Hubník.

Urostlý stoper odehrál v nové sezoně zatím kompletní porci minut. Nechyběl v Superpoháru, v prvních dvou zápasech Synot ligy ani v úvodním utkání s Maccabi. „Máme dva dny do zápasu, myslím, že budu už zítra úplně připraven a do zápasu bude všechno v pohodě. Moc se těším. Je to pro nás moc důležité, určitě je to nejdůležitější zápas sezony. Nesmíme si dovolit nějakou ztrátu a hlavně vyřazení. Uděláme vše pro to, abychom postoupili dál,“ uzavírá Roman Hubník.