Spokojený odcházel ze zápasu se Sokolovem (2:0) trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník. „I přes velkou únavu pracují hráči poctivě a měli zápas pod kontrolou,“ pravil po závěrečném hvizdu.

Hráči Viktorie pokračují v tvrdé letní přípravě, kterou jim zpestřují přípravné zápasy. Všech pět zatím zvládli vítězně. „Přitom se kumuluje únava, teď se blížíme na vrchol kondiční přípravy, hráči jsou tedy hodně unavení. Ale pracují poctivě a v zápase jsem viděl prvky, které chceme hrát,“ pochvaloval si trenér Roman Pivarník. Jediné, co jej mrzelo, byla řada neproměněných šancí.

Podruhé poslal trenér na hřiště i novou posilu Jakuba Hromadu, jenž se proti Sokolovu objevil na hřišti ve druhé půli. „V plné přípravě to bylo náročné, nohy jsou těžké. Ale zahrál jsem si daleko lépe než minule proti Vlašimi a doufám, že to bude čím dál lepší. Ale tato fáze přípravy je pro nás hodně důležitá,“ řekl po zápase talentovaný středopolař, který si zároveň pochvaloval, jak jej přijali spoluhráči v kabině. „Parta je tady skvělá. Možná je to jeden z důvodů, proč je tým úspěšný, kluci mě fakt přijali fantasticky mezi sebe,“ doplnil. 

Na začátku příštího týdne se k týmu připojí i trojice českých reprezentantů Roman Hubník, David Limberský a Daniel Kolář, ve čtvrtek potom slovenští Patrik Hrošovský, Matúš Kozáčik a Michal Ďuriš. „Samozřejmě budou mít speciální program, budeme trénovat trochu na skupiny, na soustředění do Rakouska už pojedeme kompletní,“ představil nejbližší program Roman Pivarník. 

„Na soustředění do Rakouska se moc těším, už bude více herní a čeká nás zajímavá konfrontace s evropskými týmy,“ těší se záložník Jakub Hromada.

Fotogalerie