V neděli čeká Viktorku duel s Jabloncem. Nejen o něm, ale i o Víkendu otců mluví v předzápasovém rozhovoru asistent trenéra Marek Bakoš.

Zápas s Jabloncem se hraje v rámci Víkendu otců. Bude i tvůj táta v neděli fandit Viktorce?

Táta sleduje každý nᚠzápas, a už hrajeme v Astaně, v Plzni nebo třeba domácí pohár. Naše počínání bedlivě sleduje a je velkým fanouškem Viktorky. Podporoval mě osobně jako hráče, teď podporuje i jako trenéra.

Je i velkým kritikem?

Kriticky se na fotbal dívá, to ano. Máme doma občas žhavé debaty o fotbale, o způsobu hry. Ale to k tomu patří.

A dávᚠna jeho rady?

To, co poradí táta, je vždy zajímavé. A už životní rady a zkušenosti, nebo ty fotbalové. Bavíme se hodně a někdy mi i pomůže v rozhodování.

Teď zpět k aktuálnímu stavu týmu, máme za sebou dlouhou cestu z Astany. Jak nejlépe zregenerovat směrem neděli?

Je pravda, že není úplně standartní situace, když letíte domů ze zápasu pět hodin letadlem a máte menší čas na přípravu na další zápas. Na druhou stranu už s tím máme nějaké zkušenosti, kluci jsou na to adaptovaní a v neděli budou na 100 procent nachystaní.

Přípravu to tedy nijak zásadně neovlivní?

Připravujeme se standardně, na soupeře budeme dobře připraveni. Čeká nás videorozbor, něco si ukážeme na hřišti, k tomu regenerace. Nᚠprogram se nemění a podle našich zkušeností jej ponecháváme.

Zvládá se to lépe se třemi body v kapse, celkově se šesti ve skupině po dvou zápasech?

Lépe se cestuje s pozitivními myšlenkami ze zápasu. Celkem cesta do Plzně trvala okolo šesti hodin. Lépe to vstřebáváte než s nějakým batohem gólů na zádech. Cítil jsem z kluků, že jsou pozitivně naladěni a myšlenky na Jablonec jsem zaznamenal už v letadle.

Zvažujete vzhledem k programu o nějakém rozložení sil?

Ještě máme do zápasu nějaký čas, vyhodnotíme si různé faktory jako je zátěž, zdravotní stav. Budeme přemýšlet a poskládáme v neděli zase ten nejsilnější možný tým. Mohou být tři čtyři změny, ale taky může být totožná sestava z Astany. Uvidíme a rozhodneme se pro aktuálně nejlepší možné řešení přímo v neděli před zápasem.

Jaký nás čeká soupeř?

Jablonec v minulém kole po delší době, porazil silné Slovácko. Určitě jsou tedy v dobrém nastavení. Viděli jsme jejich zápasy, mnohdy byli lepší a nezvládli to výsledkově. Dokáží si vytvořit hodně šancí. Čeká nás odhodlaný ligový soupeř, ale já věřím, že s pomocí fanoušků se nám podaří zakončit měsíc tvrdé práce úspěšně a pak přijde reprezentační přestávka. Věřím, že našich fanoušků dorazí opět co nejvíce!

VSTUPENKY NA UTKÁNÍ FCVP - JABLONEC ZAKOUPÍTE ZDE