Viktoria Plzeň nedokázala dotáhnout čtvrtfinálové utkání Poháru FAČR do vítězného konce, ač ještě čtvrthodinu před závěrečným hvizdem vedla. Do odvety na západě Čech si z Teplic přiváží porážku 1:2.

„Měli jsme to výborně rozehrané, vedli jsme jedna nula, ale závěr jsme absolutně nezvládli. Terén byl hodně těžký a nám se nepodařilo už nic vymyslet. Byl to těžký zápas, ale měli jsme minimálně na remízu,“ hodnotí obránce Roman Hubník. „Dopustili jsme se taktických chyb, ke konci jsme měli hrát jednoduše. Namísto toho jsme pořád něco vymýšleli a snažili se hrát po zemi. Soupeř toho využil,“ dodává. 

Plzeňská základní sestava doznala oproti poslednímu ligovému utkání celkem sedmi změn. „Na souhře to asi bylo znát, v tomhle složení jsme nikdy nehráli. Na to se ale nechci vymlouvat, měli jsme zápas dobře rozehraný, jen škoda toho závěru,“ říká Hubník, jenž byl v zápase několikrát ošetřován. „Mám v nohách asi nějaký magnet, protože to vždycky schytám já,“ krčí rameny. Nejvážněji to s plzeňským stoperem vypadalo po střele Ljevakoviče. „On vystřelil a zároveň mi došlápl na nohu. Kolíkem mi zajel do kotníku, ale ten zatím drží. Zaleduji to a určitě budu brzy připraven,“ popisuje Roman Hubník.

„Odjíždíme sice s prohrou, ale v pohárové matematice není skóre 1:2 zase tak špatný výsledek. Nicméně při našem vedení jsme zápas určitě neměli ztratit,“ přidává se
Jan Kovařík. „Chtěli jsme hrát z trochu hlubšího bloku, než tomu bylo jindy a využít brejků. Ale moc se nám to nedařilo, nakopávali jsme míče a nehráli naši hru,“ přemýšlí Kovařík. 

„Je to pro nás zbytečná prohra. Závěr jsme zkrátka nezvládli. Za stavu 1:1 měly Teplice ještě jednu šanci, kterou jsme ještě přežili, ale za minutu jsme pustili Teplické samotné před branku. Tyto chyby si musíme uvědomit, aby se už v dalších zápasech neopakovaly,“ hodnotí
TomᚠHořava. „Samozřejmě by bylo lepší zvítězit nebo remizovat 1:1, ale doma jsme hodně silní a šance na postup jsou stále vyrovnané,“ uzavírá plzeňský záložník. 

Fotogalerie