V úterý 19. července 2016 čeká Viktorii Plzeň poslední přípravný zápas před startem nové sezony. Ve městě Schwaz se červenomodří utkají od 16 hodin s ruským klubem FC Lokomotiv Moskva. O týden později už svěřence trenéra Romana Pivarníka čeká první ostrý zápas v nové sezoně – úvodní utkání 3. předkola Ligy mistrů.

„Je to sice generálka, ale pro nás byly důležité i přípravné zápasy, které už máme odehrané. Chtěli bychom zápas zvládnout výsledkově a hlavně chci v utkání vidět herní prvky, které od hráčů požaduji,“ říká trenér Roman Pivarník.

Zápasy v předkolech jsou pro Viktorii velice důležité, a tak si trenéři začali hledat informace ihned, jakmile se dozvěděli jména možných soupeřů. „Už samozřejmě sledujeme možné soupeře pro předkolo Ligy mistrů a začínáme se připravovat na tento souboj. Musíme se co nejlépe nachystat a hrát naši hru, abychom mohli být úspěšní,“ dodává kouč Plzně.

Letní příprava se blíží ke konci. „Hráče chci pochválit, k přípravě a tréninkům celkově přistupují celou dobu velmi dobře. V zápasech jsem po nich chtěl, aby více napadali. I přes únavu z tréninků v zápasech jezdili jako kdyby to nebyla příprava,“ zamýšlí se Pivarník.

Před odjezdem do Plzně má kouč k dispozici kompletní kádr. „Několik hráčů má drobné šrámy, ale jinak všichni hráči trénují. Pár jedinců má drobné úlevy, ale pomalu se všichni zapojují na sto procent,“ uzavírá Roman Pivarník.

Přípravný zápas FC Viktoria Plzeň – FC Lokomotiv Moskva se hraje ve městě Schwaz (cca 50 km od Westendorfu) v úterý 19. července od 16 hodin. Pro Viktorii to bude generálka před vstupem do bojů o Ligu mistrů. Přímý přenos nabídne YouTube kanál Viktoria TV.