Jako hlavní trenér povede Karel Krejčí plzeňský tým do zimního přípravného období úplně poprvé. K dispozici má i díky pěti navrátilcům z hostování široký kádr, který prověří dvě zahraniční soustředění.

Po dovolené se Krejčí hlásil na stadionu stejně jako hráči v pondělí 4. ledna. „Musím říct, že už jsem se docela těšil. Volna jsem měl docela dost, takže jsem se věnoval rodině a přátelům, protože jindy na ně tolik času nemám. Po dlouhé době jsem byl u rodičů. Bylo to příjemné, ale už jsem se těšil do práce,“ usmívá se hlavní trenér Viktorie. „Kluci přišli v dobré kondici. Nemají problémy s nadváhou a odběhali všechno, co jsme po nich chtěli. Na začátek vypadají velice dobře,“ těší Krejčího.

Na hřišti v tréninkovém areálu v Luční ulici přivítal jednadvacet hráčů do pole a čtyři brankáře. Individuálně se připravuje Václav Pilař, nachlazení nepustilo do tréninku Michala Ďuriše s Radimem Řezníkem. „Je jen dobře, když hráči cítí na svých postech zdravou konkurenci. Stáhli jsme si z hostování všechny hráče, které jsme chtěli vidět. Dostanou svou šanci, tým ale budeme postupně redukovat. Mladí kluci musí prokázat, že na Plzeň mají. V minulosti šli podobnou cestou třeba Patrik Hrošovský nebo Vladimír Darida, kteří odešli na hostování do druhé nebo i první ligy a uspěli,“ přibližuje strategii Karel Krejčí. „Michael Krmenčík si vybudoval v Dukle silnou pozici. Sám jsem ho několikrát viděl a patřil mezi lepší hráče Dukly. David Štípek to má složité v tom, že na jeho pozici nastupují dva reprezentanti. Je to ale kluk, který stabilně hraje ligu v Příbrami a hraje ji dobře. Matěj Končal je hráč, který tu působil už dřív. Bohužel ho brzdí zdravotní problémy, kterými trpí. Jana Suchana musím ještě poznat, ale věřím, že to v sobě má,“ přemýšlí nad mladými navrátilci první muž plzeňské střídačky.

Převratné změny kádru se už na západě Čech příliš nečekají. „Odešel nám Václav Procházka, za kterého se vrátil Roman Hubník, což je kvalitní náhrada. Kádr je dostatečně široký i kvalitní. Pokud se nestane nic mimořádného, tak se mužstvo už oslabovat ani posilovat nebude,“ prozrazuje první muž plzeňské střídačky. „Samozřejmě, že bych si přál třeba Ibrahimoviče. Teď jsem četl, že bude pravděpodobně volným hráčem, ale toho asi do Plzně nepřivedeme,“ dodává s úsměvem.

Zimní přípravu bude plzeňský celek absolvovat hned ve třech státech. Kromě domácího prostředí budou viktoriáni polykat tréninkové dávky i v Turecku a na Maltě. „Zvolili jsme podobný model přípravy, se kterým byla Plzeň úspěšná v minulých letech. Když jsem dnes viděl počasí, jsem rád, že jsme zvolili soustředění v Turecku, kde odehrajeme dva zápasy, a na Maltě, kde nás čekají tři duely. Vůbec se nedívám po nějakých zajímavých nebo zvučných jménech soupeřů, protože v Evropě dnes nenajdete slabé soupeře,“ vyhlíží příjemnější teploty v zahraničí Karel Krejčí. 

Fotogalerie