Příprava FC Viktorie Plzeň v rakouském Westendorfu je v plném proudu, viktoriáni ve středu 8. července odehrají druhý přátelský zápas. Po prohře 6:3 se Stuttgartem budou chtít svěřenci trenéra Miroslava Koubka určitě porazit ruský FK Ural.


„Proti Stuttgartu byla hlavní chyba v tom, že jsme na tom malém hřišti chtěli prokombinovávat soupeře už od naší obrany. Soupeř hodně presoval, my jsme ztráceli míče a oni to trestali,“ ohlíží se za poslední porážkou obránce Václav Procházka. „Zítra to bude asi úplně něco jiného. My chceme hrát svoji hru a víc se prosadit než v tom prvním utkání. Dá se říct, že proti Stuttgartu jsme byli hosté, hodinu jsme jeli autobusem, hlasatel křičel při každém jejich gólu. Tady ve Westendorfu budeme doma my. Jsme tu popáté, takže toho chceme využít,“ dodává stoper Viktorie.

Viktoriánům ve Westendorfu opravdu nic nechybí, hotel i hřiště jsou na skvělé úrovni. „Máme tady skvělé podmínky, známe to tady, takže vše v pořádku. Příprava probíhá podle plánu, myslím si, že tréninky jsou kvalitní a trénujeme hodně kombinace. Na tréninku to vypadá dobře, jediná kaňka je zatím ta prohra se Stuttgartem,“ zamýšlí se Procházka.

Stejně jako v České republice i v Rakousku jsou v posledních dnech tropické teploty, které některým hráčům dělají problémy. „Mě horko nevadí, ale je pravda, že časově máme tréninky přizpůsobené. Trénujeme ráno a pak v podvečer. Po poledni je tady opravdu horko, ale to je i u nás v česku,“ uzavírá Václav Procházka.

Fotogalerie