Los ve Švýcarském Nyonu přiřkl Viktorii Plzeň soupeře ze Serie A. Do Plzně dorazí Fiorentina s Antonínem Barákem. První utkání je na programu 11. dubna v Plzni (od 18:45), odveta 18. dubna na Stadio Artemio Franchi.

Fiorentina je klub sídlící v kolébce renesance – ve Florencii. Toto kulturní město se nachází v Toskánsku a jeho počet obyvatel je kolem 360 tisíc lidí.

Současný klub ACF Fiorentina byl založen v roce 2002 a je pokračovatelem sdružení AC Fiorentina, které vzniklo spojením dvou klubů, a to Palestra Ginnastica Fiorentina Libertas a Club Sportivo Firenze. K tomuto spojení došlo 29. srpna 1926 a původními barvami klubu byly červená a bílá.


V průběhu let ovládala Fiorentina italskou nejvyšší soutěž dvakrát, a to v letech 1956 a 1969. Podařilo se ji také šestkrát vyhrát italský pohár a v roce 1996 také superpohár. Do svého portfolia může Viola (česky Fialky, jak se Fiorentině přezdívá) zařadit také vítězství Středoevropského poháru v roce 1966 a vítězství v Poháru vítězů pohárů v roce 1961.

Domácím stánkem Fiorentiny je Stadio Artemio Franchi. Stadion z roku 1931 pojme přes čtyřicet sedm tisíc fanoušků a konalo se zde mistrovství světa v letech 1934 a 1990, kdy prošel přestavbou.



V sezoně 2000/2001 zahájil civilní soud ve Florencii konkurzní řízení a následně kvůli finančním problémům vyhlásil klub bankrot. Díky samotnému městu byl 1. srpna 2002 založen nový klub.

V loňské sezoně se Viola dostala až do finále Evropské konferenční ligy, které se odehrálo v pražském Edenu. Finále však prohrála 1:2 s anglickým West Hamem a musela se smířit se stříbrem.

V letošní sezoně nejdříve ve čtvrtém předkole vyřadila Fiorentina rakouský Rapid Vídeň. Skupinu F, kterou hrála společně s Ferencvárosem, Genkem a Čukarički ovládla se ziskem dvanácti bodů.

V osmifinále narazila na izraelský Maccabi Haifa. První utkání, které se hrálo v Maďarsku zvládli Italové a vyhráli 4:3, odveta na Apeninském poloostrově skončila remízou 1:1 a do čtvrtfinále tak prošla Fiorentina.

REAKCE NA LOS