Snový vstup do plzeňského angažmá za sebou má záložník z Pobřeží slonoviny Adriel D´Avila Ba Loua. Štírek hrající s číslem 50 vstřelil gól po dvou minutách na hřišti. On a záložník Pavel Bucha, který se prosadil z penalty, tak zhodnotili zápas s Opavou (výhra 3:1).

Rozhovor s Adrielem Ba Louou jsme začali v češtině. Na otázku, jak se má, odpověděl s úsměvem: „Mám se dobře, všechno dobrý, díky!“ Po přechodu do angličtiny pokračoval s popisem svých pozápasových pocitů. „Cítím se velmi dobře. První zápas, první gól, první výhra... Jsem rád, že jsem mohl pomoci hned na začátku. Doufám, že to takhle bude pokračovat. Po gólu jsem se cítil opravdu skvěle. Doufal jsem, že pomohu týmu dobrým výkonem, ta branka je bonus. Hlavní je, že jsme vyhráli,“ řekl po utkání.

Před příchodem na hřiště se cítil natěšený. „Možná až moc,“ zamýšlí se. „Chtěl jsem hlavně podat dobrý výkon při svém prvním soutěžním utkání za Plzeň,“ dodal. Před rozcvičkou se ještě pomodlil na kraji hřiště. „Modlím se pokaždé, jsem křesan a věřím v boha. I před příchodem na hřiště se modlím, po gólu, a tak dále. Věřím, že Bůh mi pomohl k tomu, že jsem dal gól,“ říká hrdě Adriel Ba Loua.

První viktoriánský gól v sezoně 2020/2021 vstřelil z penalty Pavel Bucha. Ještě předtím ale nastal zajímavý moment – před neproměněnou penaltou Aleše Čermáka si totiž tato dvojice středních záložníků střihla kámen-nůžky-papír. „Na pokutový kop je nás určeno více hráčů. Už jsme to tak měli včera na tréninku, to jsem vyhrál já. Dnes jsem ale dal to samé (papír) a Aleš si na to vzpomněl a nůžkami mě porazil,“ smál se mladý záložník. Tu druhou už si vzal sám. „Bavili jsme se o tom, říkal mi, že si ji klidně vezme znova a zkusí to napravit, ale já mu zase řekl, že je řada na mě a zkusím to proměnit,“ prozrazuje.

Nyní už se viktoriáni plně soustředí na duel s Alkmaarem. „Velmi důležitý zápas pro celý klub! Liga mistrů je úplně jiná úroveň. Jsme připravení do toho dát všechno. Doufám, že vyhrajeme,“ přeje si Ba Loua. „Všichni se na to těšíme – celý klub,“ potvrzuje Bucha.

Fotogalerie