Již v sobotu vstoupí fotbalisté Viktorie Plzeň do jarní částí fotbalové sezony, ve které je čekají jak zápasy v domácí lize, tak i čtvrtfinále MOL Cupu a osmifinále Evropské konferenční ligy.

Během měsíční zimní přípravy sehráli viktoriáni celkem šest přípravných duelů, v nichž pětkrát dokázali zvítězit (Žižkov, Doubravka, Dukla, Ferencvároš, Krivbas) a na závěr soustředění ve Španělsku remizovali s Aarhusem. „Příprava proběhla dle našich plánům, myslím, že jsme na start Plzeňskýho jara dobře nachystáni,“ říká trenér Miroslav Koubek.

Během zimní přestávky rovněž došlo v kádru Viktorie k řadě změn. Trenér Miroslav Koubek tak má na startu jara k dispozici čtyři nové tváře – Lukáše Červa, Matěje Valentu, Cheicka Souarého a Martina Jedličku, jenž se vrátil z hostování.

Naopak Viktorii opustil Jindřich Staněk (Slavia), u Pavla Buchy finišují jednání o zahraničním angažmá, Pavel Hašek bude na jaře hostovat v druholigové Příbrami.

Plzeňský jaro odstartují viktoriáni v sobotu v Doosan Areně proti Mladé Boleslavi (18:00), následuje úterní ligová dohrávka v Ostravě. „Čekají nás těžké zápasy, ale půjdeme do nich jednoznačně s cílem uspět. Věřím i v silnou podporu našich fanoušků hned v sobotu na prvním zápase,“ má jasno LukᚠHejda.

Klub si pro své příznivce připravil akci s názvem PLZEŇSKÝ JARO. V rámci něho si mohou stále pořídit výhodný balíček vstupenek (ZDE) na první tři domácí duely (Mladá Boleslav, Zlín, Sparta). Vstupenky jsou k dispozici online na Plzeňské vstupence, na všech jejích prodejních místech i přímo ve Viktoria shopu.

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY

Viktoria Plzeň - Viktoria Žižkov 2:0

Viktoria Plzeň - Senco Doubravka 11:0

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 1:0

Viktoria Plzeň - Ferencváros 3:1

Viktoria Plzeň - Kryvbas 3:0

Viktoria Plzeň - Aarhus 1:1

ZMĚNY V KÁDRU

PŘÍCHODY: Matěj Valenta, LukᚠČerv, Martin Jedlička (Návrat z hostování), Cheick Souaré

ODCHODY: Jindřich Staněk (Slavia Praha), Luděk Pernica (Zbrojovka Brno), Pavel Hašek (Hostování Příbram), Adam Vlkanova (Hostování Ruch Chorzów)