Hned na začátku letní přípravy absolvovali hráči Viktorie Plzeň tradiční funkční testy, které mají za úkol prověřit jejich připravenost na nadcházející část sezóny. Během prvních dnů po dovolené se s výjimkou hráčů, kteří si v uplynulém týdnu plnili reprezentační povinnosti, vystřídá na běžícím pásu kompletní kádr Viktorie.

Jedním z účastníků úterního testování byl i útočník Jan Holenda. „Každé testy jsou těžké, protože během nich se člověk dostává na své maximum, které musí znát, aby mohl kvalitně trénovat na co nejlepší úrovni. Já věřím, že moje výsledky budou v konečném důsledku lepší, než byly v zimě a posunou mě zase o kousek dál,“ říká Holenda, který chtěl dosáhnout co nejlepších výsledků. „Můj cíl je udělat co největší „VOmax“ a to se pozná, až když dostaneme výsledky. Uvidím, jestli trénování z předešlého půlroku pro mě bylo prospěšné,“ prozrazuje Holenda. Plán přípravy je neúprosný, na viktoriány čeká kondiční fáze letního tréninkového plánu. „Čeká nás tvrdý trénink plný běhání a těžká příprava na nový ročník. Člověk na to musí nahlížet tak, že bez toho fotbal zkrátka hrát nejde. My tohle potřebujeme, protože chceme podávat co nejkvalitnější výkony,“ má jasno útočník Viktorie.

Jeho kolega z obrany LukᚠHejda prošel funkčními testy také bez jakéhokoliv zaškobrtnutí. „Cítím se unaveně a vyčerpaně. Ale to se asi po těchto testech cítí všichni. Pro mě to bylo takové malé peklo, ale jsem rád, že to mám za sebou,“ usmívá se za dveřmi ordinace Hejda. „Věřím, že můj výkon je dostatečný, snažil jsem se. Běžel jsem na maximum a jsem se svým výkonem spokojený. V poslední minutě už člověk ani moc nepřemýšlí, sotva plete nohama. Ale nezbývá nic jiného než se kousnout a nějak to doběhnout až do maxima,“ uzavírá LukᚠHejda.

Fotogalerie