FC Viktoria Plzeň v pondělí 17. srpna 2015 poprvé trénovala pod vedením nového trenérského týmu. Hráči se tak během dopoledního deštivého tréninku mohli seznámit s tvářemi, které dobře znají – hlavní trenér Karel Krejčí ve Viktorii dříve působil jako hráč i asistent trenéra, Pavla Horvátha snad ani není potřeba představovat a trenér brankářů Martin Ticháček v minulosti také hájil tři tyče ve Štruncových sadech. Jediný asistent, který z bývalého trenérského týmu zůstal, je Zdeněk Bečka.

„S vedením jsme se o celém trenérském týmu bavili. Přišel Pavel Horváth, který je tady legendou, a já jsem rád, že je tady. Má fotbalové myšlení a každý jeho názor je určitě pozitivní. Ta spolupráce bude plodná. Zdeněk Bečka je velký pracant a Plzeňák a trenérem brankářů je také dobře známý Martin Ticháček. Myslím, že je tady hodně kvalitní tým,“ říká trenér Karel Krejčí.

Angažování Karla Krejčího se v Plzni upeklo o uplynulém víkendu, kdy byl nový hlavní kouč pozván do Doosan Areny. „Nabídka mě překvapila. V sobotu se mi ozval pan Šádek, abych přijel do Plzně. Popovídali jsme si a během odpoledne jsme se domluvili na spolupráci. Jsem za to moc rád a beru to také jako ocenění mé práce, kterou jsem tady v Plzni za dlouhá léta odvedl,“ říká Krejčí.

Nový trenér má jen pár dní na to, aby tým připravil na důležitý úvodní zápas play off Evropské ligy proti srbskému týmu FK Vojvodina. „Viktoriáni nezvládli odvetu s Maccabi a na dalších zápasech se to podepsalo. Pak je trápila gólová produktivita, ale já myslím, že tady v Plzni je obrovská kvalita v kabině. Věřím, že se to jedním zápasem může zlomit, aby hrála Viktoria opět útočný fotbal, bavila diváky a vyhrávala. Musím uznat, že pan Koubek tady odvedl velký kus práce, ale prostě to ve fotbale je tak, že jednou jste dole a jednou nahoře. Tým je ale připravený dobře a teď půjde o to, abychom zapracovali především na psychice,“ zamýšlí se hlavní trenér Karel Krejčí.

Fotogalerie