Listopadová reprezentační přestávka je tady. V nominacích národních týmů je opět několik viktoriánů, kterým budeme držet palce! Podívejte se na kompletní přehled...

Česká republika – A tým

V nominaci trenéra Jaroslava Šilhavého je plzeňské trio Jakub Brabec, Michael Krmenčík a LukᚠKalvach. A dost možná některé z nich uvidíme v akci v Doosan Areně, kde se ve čtvrtek 14. listopadu utkají od 20:45 Češi v kvalifikačním zápase proti Kosovu. Tři dny poté se od 18:00 představí v Bulharsku před uzavřenými tribunami. Mezi náhradníky jsou ještě Radim Řezník, LukᚠHejda, TomᚠHořava, TomᚠChorý a Jan Kopic.

Slovensko – A tým

Brankář Matúš Kozáčik tentokráte kvůli zdravotním problémům reprezentační sraz vynechal. V týmu jsou bývalí viktoriáni Patrik Hrošovský s Michalem Ďurišem, mezi náhradníky pak Roman Procházka a Erik Pačinda, který hostuje v polské Koroně Kielce. Slováci hrají 16. listopadu v Chorvatsku a 19. listopadu v Trnavě s Ázerbájdžánem.

Česká republika – U21

Nominace „Lvíčat“ obsahovala tentokráte hned čtyři hráče patřící Viktorii Plzeň! Kromě Dominika Janoška s Pavlem Buchou to tentokráte také byli Pavel Šulc a Michal Hlavatý. Česko U21 se utká 14. listopadu od 18:00 se San Marinem v Chomutově a čtyři dny poté se od 18:00 představí v Chorvatsku.

Slovensko – U21

V nominaci slovenské jednadvacítky pochopitelně nechybí její kapitán Christián Herc, který se při minulém srazu prosadil třikrát během dvou duelů. Svěřence trenéra Gužy čekají zápasy proti Bělorusku (14. listopadu v Senci) a Gruzii (18. listopadu v Nitře).

Česká republika – U20

Dvacítku pod vedením Jiřího Žiláka čeká ve čtvrtek zápas v Nizozemsku. V nominaci je viktorián Filip Čihák, který hostuje v kádru druholigového lídra z Pardubic. Mezi záložníky pak nalezneme Jakuba Selnara, jenž momentálně hraje za Sokolov. Na seznamu náhradníků jsou ještě Václav Svoboda, JonᚠVais a TomᚠKepl.

Česká republika – U19

Tým U19 má před sebou dva přípravné zápasy – ve čtvrtek 14. listopadu s Nizozemskem, o dva dny později s Mexikem. Součástí týmu je stoper plzeňského béčka Šimon Gabriel, v týmu je i jeho bratr Adam. Mezi náhradníky je Karel Žilák.

Česká republika – U18

Osmnáctka má na programu Pinatar Cup 2019, v rámci něhož se utkají s Norskem, Belgií a Anglií. Hrát se bude 13. listopadu, 15. listopadu a 18. listopadu ve fotbalovém centru v San Pedro del Pinatar. V základní nominaci viktoriáni nejsou, mezi náhradníky pak byl Martin Šimek.

Česká republika – U16

Tým do 16 let se v listopadu během tří dnů utká se stejně starými protivníky z Německa. Oba zápasy se hrají na hřišti soupeře, v pátek 15. listopadu v Seligenportenu, v pondělí 18. listopadu pak v Bogenu. V nominaci jsou gólman Jiří Vlček a obránce TomᚠVach. Mezi náhradníky je pak Jaroslav Rádl.

Foto: Fotbalová asociace ČR