Viktorka se v sobotu vydává na výjezd na sever Čech, kde zápasem s Teplicemi odstartuje ročník 2022/23. Podle jedné z opor mužstva, Milana Havla, je tým výborně připravený, je si ale vědom, že start sezony není radno podceňovat.

„Vstup do ligy je stejně důležitý jako do evropských pohárů. V minulém roce to bylo hodně vyrovnané a každý bod tím pádem může hrát roli,” má jasno opora zadních řad. „Na zápas se každopádně těším.“

Viktoriáni si v úterý suverénním výkonem proti Helsinkám zajistili postup do další fáze bojů o Ligu mistrů a tím pádem je čeká těžký program. Tzv. „anglické týdny“ ale pro Havla nepředstavují žádné trable, ba naopak.

„Za to, že máme náročný zápasový program jsme všichni rádi, máme hodně široký kádr, který je dobře nachystaný, takže nám to nečiní žádný větší problém. Mně osobně to vždycky vyhovovalo. Vždycky je lepší zápas, než trénink,“ uvedl 27letý bek.

Ale našeho soupeře rozhodně nepodceňuje. „Abych řekl pravdu, Teplice mají hodně nových hráčů, takže to určitě bude jiný tým, než minulou sezonu. Ta první kola jsou navíc trochu nečitelná, takže to nebude nic jednoduchého, ale to v naší lize není nikdy.“

Červenomodří mají se Severočechy výbornou bilanci. V posledních pěti zápasech pokaždé zvítězili a disponují souhrnným skóre 11:0, přičemž o jednu branku se postaral i oblíbený „Havlis“. „Sezonu určitě chceme odstartovat vítězně! Máme za sebou kvalitní přípravu, povedlo se nám předkolo, což nám nalilo novou energii do žil, takže věřím, že utkání zvládneme,“ uzavřel.