Speciální výstava s názvem ´Zpátky do Evropy´ odstartovala ve čtvrtek 18. června v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské. Přímo mezi obchody najdou fanoušci Viktorie panely s fotografiemi, které připomenou plzeňskou cestu pohárovou Evropou v minulých sezonách. K dispozici budou také skleněné vitríny, ve kterých mohou fanoušci obdivovat nejen dresy nejslavnějších soupeřů v čele s Barcelonou, AC Milán, Manchesterem City nebo Bayernem Mnichov, ale také kopačky či chrániče hráčů, upomínky na právě skončenou mistrovskou sezonu a speciální památkové předměty z Evropské ligy či Ligy mistry včetně legendárního svetru Pavla Vrby.

Výstava, která v Obchodním centru Plzeň na Rokycanské poběží až do neděle 12. července, nabízí také velkoplošnou obrazovku s unikátním sestřihem nejzajímavějších momentů z viktoriánského tažení fotbalovou Evropou.

Již v pátek 19. června pak prostory výstavy uvítaly vzácnou návštěvu. V půl šesté dorazilo mezi natěšené fanoušky kvarteto viktoriánů, nechyběl ani pohár pro vítěze SYNOT ligy. Jan Holenda, Roman Hubník, TomᚠHořava a Ondřej Vaněk následně strávili mezi fanoušky více než hodinu, rozdali stovky podpisů a zapózovali pro desítky fotografií. Přítomnost viktoriánů se potkala s obrovským zájmem veřejnosti, do Obchodního centra Plzeň si našly cestu stovky příznivců červeno-modrých.

„Je neuvěřitelné, jaký mají fanoušci v Plzni o podobné akce zájem. Moc jsem nevěděl co čekat, kluci mě ujišovali, že lidi dorazí. Ale realita vysoko překonala moje očekávání. Byl to fantasticky strávený páteční večer, kdykoliv na podobnou akci rád dorazím znovu,“ chválil západočeské fanoušky Jan Holenda, který si našel chvilku také na prohlédnutí samotné výstavy: „Je to hezky zpracované, především pak pro nás pořádně motivační. Vidět fotky ze zápasů s Barcelonou či Mnichovem – to je ten největší impuls do letní dřiny,“ usmíval se urostlý útočník po skončení páteční akce.

Fanoušci mohou na výstavu zavítat až do 12. července, výstava je volně přístupná přímo v prostorách OC Plzeň na Rokycanské.  

Fotogalerie